VIDEO Judecătorul Bogdan Mateescu, înregistrat în timp ce ar propune unei funcționare o funcție, pentru a nu face o sesizare în dosarul tatălui său

Data:

Procurorul general Alex Florența a dispus în luna mai mutarea la Parchetul General a unui dosar penal în care primarul Mihai Mateescu din Băile Govora, tatăl judecătorului Bogdan Mateescu, e acuzat de abuz în serviciu. Antena 3 a prezentat o înregistrare video din care reiese că judecătorul Bogdan Mateescu ar fi sunat-o pe o funcționară din Băile Govora, pentru a o determina să nu mai depună o sesizare.

Antena3 susține că există înregistrări în care un primar amenință o funcționară din subordine, iar fiul edilului, judecător și fost președinte al CSM, încearcă să cumpere tăcerea femeii, oferindu-i un post mai bine remunerat, după cum reiese din înregistrări al căror conținut a fost difuzat de Antena 3 CNN:

  • „Ce vreau să-ţi spun… unde e ideea…Nu am făcut nimic, m-a văzut tare supărat Bogdan ieri şi m-a întrebat: – Ai probleme? Şi i-am spus: N-am! Dar am strâns documentele şi o să vezi…stare civilă şi tot, ca să fac acţiune la Parchet împotriva ta şi a lui Cosmin. Ca să ştii! N-am făcut-o că mi se înmoaie  mâna…”
  • „Ba mai mult, am un raport, adică 2 rapoarte, făcute de domnul secretar, care constituie muniţie! MUNIŢIE! Şi fii atentă, bă, ţi-o spun: nu le-am dat curs! Am zis că nu mi se pare normal. Că ea, e unde e ea, în arealul ei, e treaba ei..mă gândesc la copii. Copii pe care i-am iubit şi-i iubesc, cu cea mai mare sinceritate. Da, n-am dat curs! Dar aceste lucruri s-au strâns!”
  • „Eu ţi-am spus: mie să-mi spui clar ce ai de gând să faci! Dacă vom continua…dar pe coordonatele pe care le impun eu, nu altcineva. Da? Pentru că trebuie să vorbim, pecuniar sau cine ştie ce se va întâmpla cu ce n-ai făcut! (…) Eu îţi spun că nu e în regulă ce s-a întâmplat, eu am nişte documente aici care te incriminează, Mari…e vorba de aceea de…sărbătorile astea…Te incriminează..te incriminează…Eu pot să spun, le-am strâns acolo, pot să dau drumul, pot să nu dau drumul!”

Citește și: Fostă consilieră a lui Ciucă: Mulți dintre cei care se revoltă acum nu ar vrea în preajmă oameni sau copii cu dizabilități

De ce este acuzat Mihai Mateescu

Primarul Mihai Mateescu de la Băile Govora s-a împroprietărit cu un teren în parcul orășenesc. Suprafața nu e foarte mare: 240 de metri pătrați în parcul central al orașului. Este un teren care a devenit important pentru că este „lipit” de un alt teren pe care îl avea în proprietate primarul.

Operațiunea de împroprietărire se realizează prin niște documente care poartă semnătura domnului Mateescu.

„În adeverința pe care o vedeți chiar acum pe ecran, primarul Mihai Mateescu îi certifică domnului civil, cum ar veni, Mateescu Mihai, cu domiciliu în Băile Govora (…) că terenul acesta de 240 de metri pătrați din parc este lipsit de conflicte.

Citește și: Cine administrează afacerea cu bătrâni din casa groazei din Târgu Mureș

Adeverința trebuie să ajungă și la cadastru. Aici este procesul verbal pe care primarul Mihai Mateescu îl semnează pentru numitul Mateescu Mihai. Nu sunt litigii, nu sunt probleme la vreo instanță, nicio tulburare de posesie.

Mai mult decât atât, la momentul în care se merge în parc pentru a se vedea terenul, participă ca proprietar, ca primar și ca președinte al Comisiei locale de fond funciar chiar dl. Mateescu Mihai”, potrivit Antena 3.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Facebook Bogdan Mateescu

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

De ce se face cerul roșu noaptea în România și ce efecte sunt

De ce se face cerul roșu noaptea în România,...