Drumul expres Craiova – Piteşti, „un genocid rutier” dacă se va permite viteza de 120 km/oră

Data:

Viteza maximă permisă pe viitorul drum expres Craiova-Piteşti, ca şi pe celelalte drumuri expres care se vor construi (când se vor construi) în România, va fi de 120 de km/oră, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, prin vot, de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Există, însă, numeroase voci care critică ridicarea limitei de viteză de la 100 la 120 km/oră pe acest fel de drumuri. E vorba şi despre poluare, capitol la care România nu doar că nu stă tocmai bine, ci face subiectul mai multor proceduri de infringement demarate de autorităţile europene.

Însă, în primul rând riscul major al creşterii vitezei maxime permise pe drumurile expres din România e cel al creşterii numărului de accidente rutiere şi implicit al numărului de victime cauzate de aceste accidente.

Citește articolul integral pe Argesonline.ro

Citește și: Dacia Jogger obţine o singură stea la testele EuroNCAP

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe