​Elevi de la un liceu din Brașov, premiați cu locul I la un prestigios concurs organizat de NASA

Data:

​Patru echipe ale Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov au obţinut, anul acesta, locul I la prestigiosul „Space Settlement Contest” organizat de NASA, fiind singurul colegiu participant care a înregistrat o astfel de performanţă, conform unui comunicat remis, luni, de instituţia braşoveană de învăţământ.
„Mai multe echipe formate din elevi ai Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov au câştigat premii prestigioase în cadrul concursului.Patru echipe au obţinut locul I, Colegiul Andrei Şaguna fiind singurul colegiu din lume care a reuşit această performanţă. Anul acesta este pentru prima dată când elevii Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” reuşesc să obţină în cadrul acestui concurs premiul I pentru meritul artistic şi ştiinţific”, se arată în comunicatul citat, potrivit Agerpres.
Conform acestuia, elevii premiaţi sunt invitaţi de onoare la Luxemburg, unde vor dispune de un stand pentru a-şi expune proiectele realizate.
Citește și: Războiul pentru borș între Rusia și Ucraina. Cine are dreptate?
„Space Settlement Contest” este un concurs internaţional multidisciplinar organizat de National Space Society (NSS) din SUA şi care, timp de 25 de ani, a fost administrat de NASA Ames Research Center.
În cadrul competiţiei, elevii din întreaga lume au fost invitaţi să-şi imagineze şi să proiecteze viaţa unei societăţi umane în spaţiu, precum şi sistemele de menţinere a vieţii necesare colonizării Cosmosului.
În cadrul ediţiei de anul acesta, National Space Society a avut parte de 3.076 de înscrieri, fiind implicaţi astfel peste 17.000 de elevi din 22 de ţări.
Citește și: Armata ucraineană a descoperit noi tragedii în satele eliberate de sub ocupația rusă

spot_imgspot_img
spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related