Elevii din Cluj-Napoca vor primi de la administrația locală vouchere pentru cultură și sport

Data:

Primăria Cluj-Napoca va demara, de anul viitor școlar, un program prin care va acorda elevilor vouchere pentru cultură și sport.

Elevii din municipiul Cluj-Napoca vor beneficia, din anul școlar 2024-2025, de vouchere culturale, prin care vor putea plăti intrarea la muzee, își vor putea cumpăra cărți sau vor putea planifica excursii.

Citește și: După 200 de ani. Un medic stabilit în Germania restaurează casa familiei și o redă orașului

„Venim cu un proiect, pe care îl vom implmenta împreună cu școlile clujene, de acordare de vouchere culturale pentru elevi. Modelul este cel din legea învățământului preuniversitar, din legea educației naționale. Acolo scrie că, începând cu anul școlar 2024-2025, copiii de clasa a XII-a vor beneficia de un voucher cultural de 250 de lei pentru a participa la activități culturale, pentru a merge la muzee, pentru a cumpără cărți, pentru a face excursii culturale. Guvernul a gradat pe ani, începe cu cei care sunt anul viitor școlar în clasa a XII-a. Este o clasă care nu este prinsă în programul acesta multianual, este clasa a IX-a, care începe în 2024-2025. Atunci, Primăria municipiului Cluj-Napoca va asigura din toamnă elevilor care vor începe clasa a IX-a posibilitatea de a accesa un voucher educațional de 300 de lei, mărit de noi de la 250 de lei cât dă guvernul. Prin aceasta, susținem dimensiunea culturală a elevilor prin participarea lor la spectacole, la expoziții, achiziționare de cărți, vizite la muzee sau excursii culturale. Anul următor urmează altă clasă. Obiectivul este ca niciun elev din ciclul I-XII să nu fie omis de la a beneficia de voucherele culturale. Susținem sectorul cultural și sensibilizăm tinerii în ceea ce privește importanța culturii. E important telefonul mobil, dar cultura adevărată se face la teatru, operă, muzee și prin carte cumpărată sau excursii cuturale. Clujul performează prin educație, cultură și inovare. (…) Această investiție se cifrează undeva până la 1,5 milioane de lei pe un an școlar, o cifră pe care municipiul și-o poate permite, fiind vorba de circa 3.000 de elevi care s-ar încadra”, a explicat primarul Emil Boc, marți, într-o conferință de presă.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Românii care luptă în Ucraina: Există lucruri mult mai dureroase decât moartea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Municipiul Cluj-Napoca / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la Ploiești, pentru Consiliul Județean

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la...

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă cu fonduri europene | Bihoreanul

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă. Ioan...

Candidatul PNL la CJ Brăila lăudat de învățătoarea lui într-un film electoral | De Brăila

Candidatul PNL la CJ Brăila lăudat de învățătoarea lui...