Sindicatele din penitenciare l-au reclamat penal pe deputatul USR Cristian SEIDLER. Cum răspunde politicianul

Data:

Sindicatele din penitenciare îl denunță la Parchetul General pe deputatul Cristian Seidler pe care îl acuză că ar fi distribuit informații false care pun în pericol securitatea națională. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) arată și spre parlamentarii USR, care ar fi dat dovadă de demagogie cinică referitoare la pensiile militare de stat.

Citește și: Cazul fetiței abuzate de un bărbat de 31 de ani. Localnicii țin cu abuzatorul. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Informația a fost făcută publică pe TikTok

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a sesizat vineri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva lui Cristian-Gabriel SEIDLER, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de dispozițiile art. 404 NCP, respectiv comunicarea de informații, constând in (i) comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de știri, date sau informații false, ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin acestea se pune în pericol securitatea națională, (ii) în sensul comunicării în spațiu public a informațiilor/știrilor privind pensiile militare de stat, potrivit unui comunicat al sindicatului

Citește și: Elevul de 16 ani care și-a atacat profesoara a fost reținut pentru 24 de ore

FSANP arată că pe 28 martie, Cristian-Gabriel SEIDLER a comunicat în spațiul public, în mass-media și pe rețeaua de socializare TikTok informația/știrea potrivit căreia „Comisia Europeană ignoră minciunile Guvernului Ciucă, care spune că nu ar colecta informații salariale despre militari pe parcursul carierei (…)

„De fapt acesta este mesajul pe care îl transmite Comisia Europeană: să nu mai mintă Guvernul României și reprezentanții săi în interiorul țării, susținând că pensiile militare nu ar fi pensii speciale. Ar trebui mult curaj, pentru că soluția tehnică este foarte simplă, dar exact curajul lipsește guvernului actual, domnului Marius Budăi, domnului premier special Ciucă și preaspecialului domn Ciolacu pentru a face această reformă pe care o solicită întreaga societate românească”, menționează sindicaliștii.

Val de nemulțumiri printre angajații din sectorul de apărare

Informația/știrea răspândită în spațiul public (TikTok și mass-media) de către Cristian-Gabriel Seidler ) a condus la un val de nemulțumire și îngrijorare în rândul angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, determinând o parte dintre polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare care îndeplineau condițiile de pensionare să părăsească instituțiile de forță ale statului, conducând la adâncirea deficitului de personal și la deprofesionalizarea acestor instituții, cu efect negativ asupra securității naționale a României și siguranței cetățenilor români în contextul conflagrației de la granița țării, menționează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Deputatul pe trotinetă, pornit pe învrăjbirea românilor între ei și în permanentă goană frenetică după mulțumirea electoratului său plin de ură, nu are capacitatea să înțeleagă că polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare nu beneficiază de «pensii speciale», ci de pensii militare de serviciu sau pensii ”ocupaționale” conform art. 1 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Pensiile militare de stat, deși au un tratament distinct din punctul de vedere al vârstelor de pensionare și al modului de calcul față de pensiile din sistemul public, nu sunt încadrate în categoria pensiilor speciale, chiar dacă în vorbirea curentă nu se face distincție între pensiile militare de stat și pensiile speciale, creându-se deseori confuzii”, arată FNSAP.

Aproape toți militarii și UE beneficiază de acest tip de pensie

Sindicaliștii transmis că politica de nișa a USR ar trebui să se axeze pe creșterea pensiilor mici ale românilor, „care, din păcate, le oferă parlamentarilor USR posibilitatea de a avea un discurs demagogic și cinic referitor la pensiile militare de stat pe care le cataloghează «speciale», fără să se gândească la creșterea pensiilor «de supraviețuire» ale milioanelor de români.”

„Chiar dacă de mâine s-au reduce așa-zisele pensii «speciale» ale militarilor, problema de fond a pensiilor mici ar rămâne nerezolvată. Însă, e mult mai populist pentru electoratul hashtag, ca politicienii USR să se prindă ca un parazit de pensiile militarilor, fără să se gândească la creșterea pensiilor foarte mici ale câtorva milioane de români, pe care politicienii USR aflați odată la guvernare, i-au ignorat cu desăvârșire”, a precizat federația

Polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare din România reprezintă cea mai slab plătită categorie de pensionari comparativ cu țările membre ale Uniunii Europene, exceptând magistrații militari din România. De pensii militare beneficiază militarii/polițiștii din aproape toate statele UE și NATO, tocmai pe același considerent, pentru care beneficiază și polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare din Romania, însă e aproape imposibil să înțeleagă bărbații pe trotinetă din Parlament, că dreptul lor de a avea o politică deșănțată este apărat de această categorie socio-profesională pe care o pun la zid, scrie FSANP într-un comunicat de presă.

Cum răspunde Cristian Seidler

PRESShub l-a contactat pe Cristian Seidler pentru a obține și punctul lui de vedere legat de acuzațiile făcute de cei de la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Deputatul USR a răspuns că informația pe care a făcut-o publică și care, potrivit FSANP, este un pericol pentru securitatea națională, este în realitate un fapt bine știut și susținut de mai multe instituții și persoane.

„Ei îmi reproșează că am afirmat că pensiile militarilor sunt pensii speciale, asta este de fapt afirmația falsă, periculoasă, cea care pune în pericol securitatea națională. Adevărul este că pensiile militarilor sunt pensii speciale. O spune și Curtea Constituțională, o spune și Banca Mondială, o spune și Comisia Europeană și spun și eu și mulți alții. Acum faptul că unora nu le convine adevărul și s-au gândit să-mi facă plângere penală pentru asta, nu schimbă adevărul”, a menționat Cristian Seidler.

Parlamentul și-a susținut afirmația explicând că pensiile primite de militari nu sunt reglementate după legea generală a sistemului public, ci după legi speciale.

„Toate pensiile care nu sunt date acordate, calculate conform legii 263 a sistemului public de pensii numit și contributiv și pilonul I sunt pensii reglementate de legi speciale în care vârsta de pensionare este diferită de cea din legea generală, modul de calcul al pensiei este diferit, modul de indexare a pensiei este diferit. Toate elementele definitorii fiind diferite și date printr-o lege specială, ele sunt pensii speciale. Că în lege se numesc pensii de serviciu, la fel de adevărat.

Toate pensiile speciale și ale funcționarilor parlamentari și ale aviatorilor și ale diplomaților toate se numesc în lege, pensie de serviciu, dar asta nu înseamnă că nu sunt pensii speciale. Nu văd cum acest lucru duce la atingerea securității naționale. Ei reproșează că pentru că eu fac aceste afirmații, duce la neliniște în sistem, asta duce la pensionări și asta face ca sistemele acestea să fie puse în pericol, deci este pusă în pericol securitatea națională”, a menționat Cristian Seidler.

„În continuare susțin că pensiile militarilor sunt pensii speciale”

Cristian Seidler a mai declarat că el nu duce o luptă cu o persoană anume, ci cu un întreg sistem votat de politicieni.

„Oamenii se pensionează mai devreme tocmai datorită legilor speciale, nu eu îi pensionez. Ei se pensionează pe baza unor legi speciale. Războiul meu nu este cu un polițist, un funcționar, un aviator, un jandarm, ci cu un sistem votat de politicieni. Sistemul acela este un sistem special. Să spui pe nume unei instituții nu este altceva decât un adevăr, adevărul nu poate aduce atingere securității naționale. În continuare susțin că pensiile militarilor sunt pensii speciale”.

În final, a menționat că după logica celor de la FSANP, mai multe instituții sunt un pericol pentru securitatea țării: „Curtea Constituțională, Comisia Europeană, Banca Mondială numește toate aceste pensii pensii speciale, înseamnă că toți sunt niște infractori care aduc atingere securității naționale pe această logică”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România: „Din 2022, sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil”

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (AFJR) atrage atenția asupra...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...