Elisabeta Rizea nu aduce voturi. Casa eroinei, renovată exclusiv din fonduri private

Data:

La renovarea casei unde a locuit Elisabeta Rizea şi transformarea ei în complex memorial, politicienii şi instituţiile judeţului Argeş, aport zero barat.

Acum aproape un an, în mai 2022, liderul unuia dintre grupurile de partizani anticomunişti musceleni, locotenentul Toma Arnăuţoiu, a fost omagiat, la 100 de ani de la naştere (centenarul ar fi fost în 2021, dar atunci pandemia nu permitea astfel de manifestări), la Filarmonica din Piteşti, în cadrul unui spectacol de muzică, proză şi poezie. Cap de afiş a fost însăşi fiica eroului, violonista conf. univ. dr. Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu.

Citește și: Cum creezi un laborator de inteligență artificială în România. Exemplul Craiova

Din toată presa argeşeană, doar doi ziarişti au fost de faţă: Adi Ilinca, proprietarul şi directorul Impuls de Argeş (grav bolnav acum), şi Denis Grigorescu de la Financiar Pres. Nimeni de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, nimeni de la Centrul Cultural Piteşti, nimeni de la Centrul Judeţean de Cultură, niciunul dintre responsabilii „pă probleme dă cultură” de la Consiliul Judeţean.

Cât despre politicieni, niciunul, dar absolut niciunul nu s-a obosit să participe. Erau toţi ocupaţi să dea iama prin tuciurile cu tocană de la Goleşti, să-şi etaleze iile made in China la Parada Portului Popular de la Mioveni şi să rupă în două grătarele la Poiana Narciselor de la Negraşi.

Pentru aceşti oameni, pe care noi îi alintăm numindu-i „clasă politică”, a participa la comemorarea lui Toma Arnăuţoiu ar fi echivalat cu un supliciu.

Continuarea în Argeșul online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related