Emil Boc și-a premiat primarii PNL din Asociația Municipiilor din România la Forumul Orașelor Verzi

Data:

Forumul Orașelor Verzi și-a deschis porțile către autoritățile publice locale din toată Europa, în perioada 5-7 Septembrie 2023.

”Premiile Orașelor Verzi” reprezintă o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi și Asociației Municipiilor din România, care și-a propus să recunoască și să premieze eforturile municipalităților române de a deveni mai verzi și mai sustenabile, se precizează într-un comunicat al Asociației Municipiilor din România.

Din evaluarea noastră aceste premii au puțină legătură cu realitatea, sunt mai mult o ocazie de a declara preocuparea pentru politicile publice verzi și de-a oferi premii cu o conotație politică evidentă. Mulți primari PNL (9) au primit premii de la organizația condusă de pnl-istul Emil Boc, în timp ce de la PSD au fost opt premii, iar USR și PER câte unul.

În comunicat se precizează că „schimbul de bune practici în vederea dezvoltării unor comunități locale verzi trebuie să reprezinte o prioritate dată fiind importanța acordată atât la nivel european, cât și național, obiectivelor precum neutralitatea climatică, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dezvoltarea energiei verzi și a energiei regenerabile, eficiența energetică, protejarea biodiversității, economia circulară și gestionarea deșeurilor, investițiile și inovația”.

Citește și: Câți bani a dat Olguța Vasilescu ca să scape din Arestul DNA

Dacă ne uităm atent la această înșiruire, România și municipiile nu stau prea bine la nici unul din aceste capitole, pentru că orașele sunt în continuare super-aglomerate cu mașini, nu sunt stimulate suficient mijloacele de transport ecologic și spațiile verzi sunt tot mai puține.

Asociația Municipiilor susține că premierea Orașelor Verzi reprezintă un prilej de recunoaștere și recompensare a eforturilor municipalităților din România în promovarea dezvoltării sustenabile și a măsurilor de protecție a mediului înconjurător care contribuie la comunități mai verzi și mai durabile, însă din ceea ce se vede în realitate premiile au fost mai mult de fațadă decât raportat la realitatea din teren.

Bistrița premiată pe merit sau din considerente politice?

Spre exemplu, la Bistrița, unul dintre orașele premiate, se derulează mai multe proiecte de mobilitate care ar însemna o contribuție la reducerea emisiilor și la adoptarea unui transport public ecologic, însă primăria are intenția de a elimina circa o sută de arbori de aliniament chiar în aceste zile. Primăria Bistrița a fost premiată la capitolul „Planificare urbană sustenabilă”, ceea ce înseamnă că la capitolul planuri stăm bine, dar ce ne facem cu faptele?

Continuare în Săptămâna Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un site anonim a devenit unul dintre cei mai importanți pioni ai dezinformării rusești

Russian News difuzează fără critici propaganda rusă, inclusiv materiale...

Scandal în Austria din cauza bocancilor soldaților, făcuți în România

Ministrul Apărării de la Viena, Klaudia Tanner, le-a oferit,...

Libertatea: AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de la bugetul de stat

AUR şi-a făcut ziar de propagandă cu bani de...