Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Data:

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe, pusă la cale de doi ieșeni, însă doar pe termen scurt. Pentru a câştiga uşor bani, ei s-au gândit să închirieze autoturisme, pentru a le revinde apoi spre a fi dezmembrate.

Le-a mers de două ori, dar a treia oară urciorul s-a spart. Escrocii vor ajunge la închisoare, dar nici cumpărătorului de ocazie nu îi va fi prea moale.

Cele trei lovituri puse la cale de George Merenca şi Neculai Pricop au fost organizate în decurs de doar o săptămână, în februarie 2020.

Merenca s-a prezentat la o firmă specializată în închirierea de autoturisme, arătându-se interesat de un VW Jetta, pe care l-a luat pe 11 februarie pentru trei zile.

Citește și: Dacă Ceaușescu a fost așa grozav, de ce ne-a lăsat moștenire o țară așa defectă?

A spus că soţia sa distrusese actele maşini

În aceeaşi zi, s-a prezentat la firma de dezmembrări auto administrată de Cezar Ilaş.

A spus că soţia sa distrusese actele maşinii, aşa că se hotărâse să-l vândă pentru piese de schimb. A obţinut de la Ilaş 19.200 lei.

După trei zile, Merenca l-a contactat pe administratorul altei firme de închirieri auto.

I-a trimis pe WhatsApp imagini cu permisul său de conducere şi cartea de identitate, stabilind ca a doua zi să vină după o maşină.

S-a şi prezentat, împreună cu Pricop şi au povestit că ar fi venit din Ungaria, ca angajaţi ai unei societăţi care lucra la construirea unei rafinării în Timişoara şi au nevoie de o maşină pentru câteva zile.

Au închiriat tot un VW Jetta contra sumei de 28 de euro pe zi, lăsând o garanţie de 1.200 lei.

Au luat maşina şi au mers din nou la Ilaş, vânzând-o pentru 16.800 lei.

Citește și: Cod galben de ceață și intensificări ale vântului în mai multe județe din țară. Recomandările Infotrafic

Escrocherie incredibilă: șarlatanii au prins curaj

Cele două înşelăciuni reuşite le-au dat curaj infractorilor.

Pe 17 februarie, au închiriat încă o maşină, un VW Passat, tot cu gândul de a-l vinde. Doar că Poliţia se afla deja pe fir.

La întâlnirea lui Merenca şi Pricop cu potenţialul client, interesat de cumpărarea maşinii, a participat şi un poliţist în civil.

Autoturismul valora aproximativ 17.000 euro, dar preţul de vânzare a fost negociat la 5.000 de euro. Tranzacţia nu a mai avut loc, cei doi fiind reţinuţi.

Continuarea, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOto arhivă Poliția Română

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related