Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „UE nu se va lăsa șantajată de nimeni”

Data:

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat, vineri, că Uniunea Europeană „are bani în casă” pentru următorii 5 ani, „dar dacă până în 2027 se întâmplă ceva, nu mai sunt bani”.

UE va ajuta Ucraina cu 50 miliarde de euro, în ciuda opoziției Ungariei, a menționat acesta.

Siegfried Mureșan a mai precizat că, în următorii 4 ani, Uniunea va vira 50 miliarde de euro către Ucraina, bugetul uniunii urmând a fi revizuit pentru a plăti această sumă. Acest lucru se va întâmpla chiar dacă Ungaria se opune.

„Dorim ca această revizuire să fie făcută cu acordul unanim al celor 27 de state dar daca Ungaria încearcă să blocheze, nu vom accepta și UE va adopta pachetul de sprijin pentru Ucraina în 26 de state.

UE nu se va lăsa, niciodată, șantajată de nimeni și are capacitatea politică financiară și bază juridică de a sprijin Ucraina în 26 de state.

Acesta este planul B dar preferăm să mergem pe planul A, și anume în unanimitate”, a mai explicat vicepreședintele grupului politic Partidul Popular European în cadrul unei conferințe organizată de Biroul de Informare în România a Parlamentului European.

Citește și: Claudiu Crăciun: Ar trebui să ne îngrijoreze tentația unor părți din partidele mari de a colabora cu AUR

Pierderile lui Viktor Orban

Siegfried Mureșan a mai transmis un mesaj pentru românii care privesc cu invidie către premierul maghiar Viktor Orban, acțiunile acestuia fiind pur propagandistice. Astfel, Mureșan a arătat că toate celelalte state UE, cu excepția Poloniei și Ungariei, au beneficiat de fondurile din PNRR.

Ungaria, din cauza suspiciunilor de fraudă, a avut blocate 30 miliarde euro. „Nu e nimic câștigător în această atitudine. Ungaria continua să piardă. Mai sunt 20 miliarde euro blocate, nu e nimic care să ne atragă în acest model maghiar”, a mai arătat Mureșan.

Despre aderarea la Uniunea Europeană a Ucrainei și Republicii Moldova, vicepreședintele PPE a arătat că se pregătește o decizie cadru, înainte de alegerile europarlamentare din iunie, aderarea fiind uan graduală.

„Federația Rusă a încercat să împiedice aceste negocieri. A eșuat, chiar dacă s-a folosit de Ungaria”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Contestaţiile împotriva candidaturii lui Dominic Fritz, respinse de instanțe

Contestaţiile împotriva candidaturii lui Dominic Fritz la un nou...

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...