Exploatare ilegală de cărbune peste drum de Termocentrala Paroșeni

Data:

Exploatare ilegală de cărbune, la o aruncătură de băț de DN66A, peste drum de termocentrală, se exploatează cărbunele găsit la suprafață, pe un teren privat. „Minerii” sunt sprijiniți în activitate de utilaje care dau la o parte primul strat de pământ.

Polițiștii au descoperit zona de pe strada Obreja din municipiul Vulcan și i-au surprins la fața locului și pe câțiva dintre muncitorii zilieri. Pentru exploatarea resurselor naturale, Agenția Naționale de Resurse Naturale trebuie să asigure o licență.

Exploatare ilegală de cărbune. Ce spun martorii?

Oamenii locului au observat și ei activitatea din apropriere și spun, timorați, că în locul din care se exploatează cărbune, se amenajează o păstrăvărie prin captarea a două pârâuri.

Teoria lansată localnicilor de muncitorii din localitatea vecină, Lupeni, le permite să-și deruleze în liniște activitatea. Și o fac de aproximativ o lună. Două utilaje lucrează în zonă, iar cărbunele este depozitat în saci și transportat, după lăsatul întunericului, de o carosată galbenă cu prelată albastră.

Citește și: Protest al polițiștilor de penitenciare. Vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion

„Nu știm mare lucru, dar utilajele sunt ale unui anume Răscol din Lupeni. Și oamenii sunt tot de acolo”, spune unul dintre cei care au ajuns să descopere „păstrăvăria”.

Exploatarea aceasta a lăsat și urme. Oamenii vorbesc de o groapă adâncă umplută cu deșeuri și nivelată la suprafață cu pământ.

Exploatare de cărbune peste drum de Termocentrala Paroșeni

Exploatare de cărbune peste drum de Termocentrala Paroșeni: polițiștii din Vulcan i-au surprins la fața locului pe câțiva muncitori și utilajele. Cei aproximativ 50 de saci cu cărbune au fost găsiți în zonă.

Terenul este al unui bărbat din Vulcan, Viorel Moga, iar utilajele aparțin societății Răscol Transport, administrat de Florin Răscol. Acesta din urmă este finul senatorului PSD Cristian Resmeriță.

Florin Răscol a precizat pentru Gazeta de dimineață că efectua lucrări pe un teren privat.

Continuarea, în Gazeta de Dimineață


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related