Familia primarului din Bârnova a făcut profit de 1,2 milioane de euro dintr-un teren luat cu 30.000 de euro

Data:

Un bătrân din satul Todirel, comuna Bârnova, septuagenarul Ioan Tanasă, a fost efectiv jecmănit de rubedeniile primarului Mihai Bălan. Nașii, nora, fiul și socrii primarului au cumpărat, la prețuri derizorii, 24.545 mp din cei 33.800 mp care-i fuseseră retrocedați lui Tanasă.

Primarul a dat, iar neamurile sale au preluat. O spoliere de milioane de euro, fără exagerări. Parcelele de 2,5 hectare însumat, ce au ajuns la rudele primarului, sunt intravilan, pe multe ridicându-se între timp vile și blocuri. În bătaie de joc, lui Tanasă i-au lăsat doar 9.000 mp, extravilan, care nu valorează mare lucru.

Pentru cei 33.800 mp, lui Ioan Tanasă i-a fost validat dreptul în 1991, dar a așteptat 27 de ani punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate. Terenurile primite de Tanasă nu au fost pe vechiul amplasament, ci în zone bune, cu potențial pentru dezvoltarea imobiliară.

Titlul de proprietate eliberat pe numele lui Ioan Tanasă (în 2018) a fost cel de-al doilea din mandatul de primar al lui Mihai Bălan (din 2016 și până în prezent).

Titlul lui Tanasă este datat 31 octombrie 2018. Imediat, acesta a vândut, prin mai multe contracte încheiate în ianuarie 2019, o suprafață cumulată de 23.345 mp către Iulian Ivan, nașul de la cea de-a doua căsătorie a primarului Mihai Bălan. Prețul total: 151.102 lei.

Continuarea în Reporteris.ro


Citește și: STUDIU Carnea artificială nu este o soluție. Produce până la de 25 de ori mai multe emisii de carbon

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...