Fermierii au blocat vămile de la Calafat şi Bechet

Data:

Fermierii au blocat vămile de la Calafat şi Bechet. Aceștia au mai multe solicitări, printre care alinierea legislației românești la cea europeană, din punctul de vedere al circulației utilajelor agricole pe drumurile publice, prin echivalarea categoriei B cu TR și categoriei B1 cu TR1, și Înlăturarea, prin prevedere legală, a obligativității inspecției tehnice periodice, având în vedere că aceasta se realizează prin eliberarea unui document printat, conform documentelor producătorului..

Potrivit IPJ Dolj, ca urmare a protestului producătorilor de cereale, traficul se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din judeţul Dolj, respectiv DN56 şi DN55, sens în care efective din cadrul Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră acţionează în teren pentru gestionarea situaţiei.

„Astfel, poliţişti din cadrul IPJ Dolj desfăşoară activităţi, atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce echipaje ale Jandarmeriei Dolj sunt prezente la fața locului pentru a acorda sprijin în vederea restabilirii în cel mai scurt timp a situației și pentru a asigura ordinea publică și protecția tuturor participanților”, transmite IPJ Dolj.

Citește și Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 126 de milioane de euro pentru porturile din România

Fermierii au blocat vămile de la Calafat şi Bechet

Întrucât acţiunile de protest au afectat inclusiv traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei Calafat şi Bechet, facem precizarea că, în prezent, se înregistrează timpi crescuţi de aşteptare (60, respectiv 100 de min), atât pe sensul de intrare, cât şi de ieşire din ţară.

„În acest context, recomandăm participanților la trafic, utilizarea celorlalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria precum și consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro, aplicaţie care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Recomandăm tuturor persoanelor să respecte recomandările forțelor de ordine, astfel încât să se permită soluționarea situației în cel mai scurt timp”, mai arată poliţiştii. Şi prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a ajuns la Calafat unde discută cu fermierii doljeni care protestează.

Mai multe aflați din publicația Reporter24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related