O funcționară de la Psihiatrie angaja infirmiere și asistente pe șpăgi. Care erau sumele

Data:

O funcționară de la Psihiatrie Galați a ajuns în fața instanței sub mai multe acuzații de trafic de influență, după ce anul trecut a fost reținută și plasată în arest la domiciliu ca urmare a mai multor denunțuri care o indicau drept „coruptă”.

Împotriva femeii existau indicii că ar fi primit sume de bani pentru a facilita ocuparea a 11 posturi în cadrul unității medicale, sub promisiunea că avea influență asupra factorilor decidenți din conducere și comisii.

Faptele de care este acuzată Gicuța Niculescu, funcționară în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați, s-ar fi petrecut timp de aproape un an, în perioada septembrie 2022 – iulie 2023.

În acel interval, unitatea medicală a scos la concurs mai multe posturi vacante, atât în cadrul corpului medical, cât și în aparatul administrativ, prilej de care angajata ar fi profitat, susțin ofițerii Anticorupție, pentru a face rost de bani.

Cum? Promițându-le doritoarelor care voiau să ajungă infirmiere, asistente, îngrijitoare sau bucătărese că le va ajuta, în schimbul unor sume care variau în funcție de importanța postului.

Citește și Lider de sindicat din Sanitas, condamnat pentru șpăgi de 30 de mii de euro

„Inculpata, în calitatea sus-menționată, a pretins diferite sume de bani cuprinse între 800 de lei și 6.000 de lei de la un număr de 11 persoane, cărora le-a creat convingerea că are influență pe lângă funcționari ai unității medicale în care își desfășura activitatea, funcționari ce aveau atribuții cu privire la angajarea de personal, promițându-le că-i va determina pe aceștia din urmă să le faciliteze angajarea în diferite posturi vacante existente la nivelul spitalului, respectiv de infirmieră – cinci situații, asistentă medicală – două situații, îngrijitoare – trei situații și bucătăreasă- o situație”, au precizat reprezentanții DGA Galați, la finalizarea cercetărilor.

În tot acest timp, promisiunile de angajare îi aduseseră Gicuței Niculescu, susțin polițiștii, 13.200 de lei și 3.800 de euro.

Citește și Pacient snopit în bătaie în spital – conducerea ar fi mințit aparținătorii

Arestată inițial la domiciliu, judecată în libertate

Ancheta împotriva funcționarei de la Psihiatrie a pornit în toamna anului trecut, odată cu denunțul primit de la o candidată care plătise pentru angajare și care nu primise ce i se promisese, adică postul vizat. Ulterior, alte patru persoane au depus plângeri la DGA împotriva femeii, cercetările extinzându-se astfel pentru trafic de influență în formă continuată.

Citește mai multe în Viața liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....