Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Data:

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea. Curtea de Apel Cluj a decis anularea ordinului din 2019 prin care magistratul a fost îndepărtat din structura Direcției Naționale Anticorupției.

Judecătorii au dispus reîncadrarea procuroruluii la DNA și plata diferențelor salariale din 2019 până la data când va fi reangajat.

„Anulează Ordinul nr. 19/30.01.2019 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Obligă Procurorul Șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie să dispună reintegrarea reclamantului Ardelean Cristian-Marius in funcţia de procuror anticorupţie în cadrul DNA Serviciul Teritorial Oradea.

Obligă DNA la plata către reclamant a diferenţelor de drepturi salariale egale cu diferenţa dintre salariul încasat și salariul pe care ar fi trebuit să îl încaseze ca procuror DNA începând cu data de 05.02.2019 până la reintegrarea efectivă a reclamantului Ardelean Cristian-Marius în funcţia de procuror DNA Serviciul Teritorial Oradea”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

Citește și: O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Decizia poate fi atacată

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată de DNA la instanța supremă. Procurorul Ardelean a fost îndepărtat de la DNA Oradea de către fostul procuror șef interimar al instituției, Călin Nistor (foto2), după apariția în spațiul public a unor înregistrări în care Ardelean și colegul său Ciprian Man vorbeau despre judecători.

Fosta Secţie pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea. După ani de anchetă, așa zisele probe împotriva celor doi procurori s-au dovedit a fi  inexistente și dosarele au fost clasate.

Verificările dispuse de Călin Nistor la DNA Oradea și sesizările la Inspecția Judiciară față de Ardelean și Man au avut același rezultat, totul dovedindu-se o „vânătoare de vrăjitoare” cu menirea de a-i discredita pe cei doi.

Nistor s-a pensionat în 2020 și s-a făcut avocat. El l-a apărat pe un polițist angajat la DNA și cercetat de procurorii anticorupție după ce ar fi dat informații confidențiale din dosar altui inculpat, Marian Goleac, fostul șef al ADP sector 4.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...