Furtună la Dubai. Zboruri anulate, zone distruse, străzi inundate

Data:

Furtună la Dubai. În doar câteva ore a plouat în oraș cât pentru un an întreg, iar străzile s-au transformat în râuri care au inundat casele și magazinele.

O înregistrare video șocantă arată cum pista aeroportului internațional din Dubai – recent desemnat al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume – se află sub apă, în timp ce avioane de mari dimensiuni încearcă să navigheze printre valuri.

Avioanele păreau mai degrabă bărci care se deplasau prin aeroportul inundat, în timp ce apa se revărsa în urma lor.

Citește și: Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din dosarul „2 Mai”, la presiunea opiniei publice

Furtuna din Dubai a perturbat zborurile spre București

Perturbarea operațiunilor aeroportuare continuă și miercuri, cu drumuri de acces blocate de inundații și mai multe companii aeriene, inclusiv compania Emirates, care au raportat întârzieri ale zborurilor, potrivit CNN.

De asemenea, și mai multe curse spre București au fost anulate din cauza vremii capricioase. Zborurile Fly Dubai spre București FZ1795 care trebuia să decoleze la 20:45 și FZ1709 cu decolare la 23:15, nu se vor mai ridica de la sol, conform flightradar24.com.

Citește și: Instanța i-a anulat 10 diplome din 11 unui membru al comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Raport Integritate pe bune

Zborul Wizz Air W4 3267 București-Dubai ar fi trebuit să aterizeze la ora 20:30, însă la ora 23:00 era încă în aer. A zburat pentru mult timp în apropiere de Dubai, iar în cele din urmă a fost deviat pe aeroportul Ras Al Khaiman.

Emirates suspendă check-in-ul pentru pasagerii care pleacă din Dubai de la ora locală 8:00 a.m. miercuri până la miezul nopții de joi, din cauza „provocărilor operaționale cauzate de vremea rea și de starea drumurilor”.

De asemenea, Aeroportul Internațional din Dubai a sfătuit oamenii să „NU vină la aeroport, decât dacă este absolut necesar” și a precizat că „zborurile continuă să fie întârziate și deviate”.

Compania aeriană a declarat că pasagerii care se aflau deja în tranzit vor continua să fie procesați, dar a avertizat că clienții se pot aștepta la întârzieri la plecări și sosiri.

Furtună la Dubai. Sute de pasageri blocați

Un pasager blocat a declarat pentru CNN că a petrecut noaptea pe aeroport, alături de alte sute de persoane, după ce a zburat din Hong Kong marți târziu, deoarece nu existau opțiuni de transport în afara terminalului.

„Aeroportul se umple literalmente și nimeni nu are unde să se ducă”, a declarat Bilal, în vârstă de 25 de ani, care a dorit să fie identificat doar după prenume.

Aproape 100 mm de ploaie au căzut marți, în decurs de doar 12 ore, potrivit observațiilor meteorologice de la aeroport – aproximativ cât înregistrează de obicei Dubaiul într-un an întreg, conform datelor Organizației Națiunilor Unite.

Ploaia a căzut atât de abundent și atât de repede încât unii șoferi au fost nevoiți să își abandoneze mașinile în timp ce apa a crescut și drumurile s-au transformat în râuri.

În videoclipurile de pe rețelele de socializare se vede cum apa se scurge printr-un mare centru comercial și inundă parterul caselor.

Ca și restul Emiratelor Arabe Unite, Dubaiul are o climă caldă și uscată. Ca atare, precipitațiile sunt rare și, în multe zone, există o infrastructură limitată, cum ar fi canalizarea, pentru a face față evenimentelor extreme.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...