Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Data:

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie „Foişor” din București, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară. În prezent, se află în ATI, într-o stare stabilă, a anunțat, printr-un comunicat de presă, unitatea sanitară.

„În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecţionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent, pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, a transmis managerul interimar al spitalului, as. univ. dr. Șerban Dragosloveanu.

Citește și: Rejudecarea dosarului asasinării disidentului Gheorghe Ursu, respinsă de Curtea de Apel București

Florin Piersic a fost operat, la 88 de ani

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat zilele trecute de la Cluj-Napoca la Bucureşti. Actorul a fost internat inițial la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Piersic a fost transferat în București, la solicitarea familiei. Conducerea Institutului Inimii a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş nu ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Potrivit medicilor clujeni, actorul a suferit o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă, iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.

La Bucureşti, Piersic a fost internat iniţial la Institutului „Matei Balş”. Directorul medical al institutului, Adrian Marinescu, a declarat, miercuri, că la momentul respectiv nu se discuta despre o infecţie care să îi pună actorului viaţa în pericol.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Florin Piersic era în stare gravă, dar acum este stabil

Joi dimineaţa, managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, a precizat pentru Agerpres că actorul va face o investigaţie PET – CT, apoi va fi dus la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti au precizat, după transfer, că, la momentul internării, pacientul s-a prezentat cu o „stare generală gravă”.

„La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezinta cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arăta într-un comunicat al unităţii medicale.

Citește și: De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Cristi Vescan)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...

Tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate în 25 de percheziții

6 tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de...

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...