Focar de infecţie la Spitalul Judeţean Mureş. Cinci pacienţi internaţi la ATI au murit. Secţia a fost închisă

Data:

Cinci dintre pacienţii internaţi la terapie intensiva la Spitalul Clinic Judeţean Mureş au murit în doar câteva zile în urma infectării cu bacterii foarte rezistente la tratament, autoritățile fiind nevoite să închidă secția, anunță TVR.

Alți 7 pacienți au fost mutaţi de urgenţă în alte saloane. Spitalul a sistat internările şi a închis temporar secţia de ATI.

Secţia de terapie intensivă a Spitalului clinic judeţean Mureş funcţiona tempora, însă primise avizul Ministerului Sănătăţii până la finalizarea noului spaţiu, care este în lucru. Conducerea spitalului susţine că nu infecţiile din spital au fost cauza decesului pacienţilor.

Spitalul a început deja curăţenia şi dezinfectarea, conform protocoalelor medicale.

„Erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, datorită acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice, piocianic şi acientobacter” a declarat dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerului Sănătăţii.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei  | Bihoreanul

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei nu a...

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare  | Ziarul de Iași

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare...