Fosta șefă a ANRP pierde terenurile obținute prin mită

Data:

Fosta șefă a ANRP pierde terenurile obținute prin mită. ANAF a scos la licitație mai multe terenuri aparținând Crinuței Dumitrean, executată în urma unui dosar în care instanța a dispus confiscarea de la aceasta a sumei de 400.000 de euro.

Suma a fost considerată de autorități ca fiind primită ca mită, chiar dacă faptele din dosarul în care a fost trimisă în judecată, în 2016, de către DNA s-au prescris.

Crinuța Dumitrean a fost șefa Autorității Naționale de Restiture a Proprietăților (ANRP).

De asemenea, Fiscul vinde și un teren din București al Elenei Udrea, ajuns la a doua licitație și, în consecință, cu prețul redus cu 25%.

În total, cele șapte terenuri din Ilfov ale Crinuței Dumitrean (4 milioane de lei cu TVA) și terenul din București al Elenei Udrea (6,8 milioane de lei cu TVA), se apropie de 11 milioane de lei.

Crinuța Dumitrean a scăpat prin prescripție de două dosare de corupție din afacerile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) unde a fost plasată de Ioan Oltean, vicepreședintele PNL la vremea respectivă, fost lider PDL, cunoscut pentru relația specială pe care a avut-o cu Dumitrean și care a recunoscut că a recomandat-o lui Emil Boc, premierul de atunci.

Citește și: 5.000 de lei în plus la pensie pentru un judecător care a muncit o lună în penitenciar

Ce legătură are Ioan Oltean cu aceste terenuri?

Potrivit lui Ioan Oltean, acesta a fost mandat să cumpere anumite terenuri în numele Crinuței Dumitrean la un moment dat.

Aspecte confirmate de Oltean într-o emisiune la Antena 3 în preajma scandalului de corupție din 2015. Din declarațiile de avere ale celor doi a rezultat foarte clar că amândoi aveau cumpărate terenuri în vecinătate.

Astfel, Ioan Oltean avea 2.000 mp în Voluntari/ Crinuţa Dumitrean- 1000 mp în Voluntari, Ioan Oltean- 1000 mp în Afumaţi (obţinut în 2006)/ Crinuţa Dumitrean- 25.000 mp în Afumaţi ( tot în 2006), Ioan Oltean- 3.000 de mp în Tunari/ Crinuţa Dumitrean- 5.000 mp în Tunari.

Dacă Crinuța Dumitrean pierde aceste terenuri, nu același lucru se întâmplă cu Ioan Oltean care a fost spălat de orice acuzații ca la NUFĂRUL, cu soluția că fapta nu există. Realitatea este că procurorii nu au avut alte probe decât interceptările și că fapta a existat, doar că nu a fost dovedită cu probe, pentru că interceptările au fost eliminate din dosar.

Mai multe, în Săptămâna Online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.
1 COMENTARIU
  1. Si acum nu mai au bani nici pentru Titlurile de plata, prin noua Ordonanta de Urgenta emisa de Guvernul Romaniei au suspendat platile Titlurilor de Plata pana la 01.04.2024. Cred ca vor prelungi termenul la cum se observa situatia bugetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta copiii și adulții cu dizabilități | Bihoreanul

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta...

Copil accidentat într-un parc cu lucrări de mântuială | Gazeta de Stâlpeni

Copil accidentat într-un parc, inaugurat cu mai puțin de...

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani | Monitorul de Botoșani

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani,...