Fostul șef DGPI Iași, pensionat la 57 de ani, a fost angajat ca șef al Pazei la Primăria lui Chirica

Data:

Fostul șef DGPI Iași (structura teritorială Iași a Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne), Cristian Poiană, s-a pensionat la finalul anului trecut, la 57 de ani. S-a odihnit în luna ianuarie, apoi a reapărut angajat la Servicii Publice Iași, în subordinea Primăriei.

Iașul este orașul în care foștii șefi ai serviciilor secrete ce trebuie să ofere protecție informativă structurilor anticorupție se retrag din activitate și apar miraculos angajați la instituții ai căror șefi sunt în centrul unor scandaluri uriașe de corupție.

Citește și: Cum rezolvi problemele cu e-Factura. Ghidul făcut de un om de afaceri

Poiană nu s-a făcut remarcat

Cristian Poiană a condus Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) la Iași, fără să intre vreodată în atenția presei. DGPI este urmașa celebrei unități “Doi Și-un Sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne acuzat de-a lungul vremii de numeroase abuzuri: urmărirea și interceptarea cadrelor din Justiție dincolo de limitele atribuțiilor legale.

Oficial, DGPI este „Structura specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, care desfășoară activități de identificare, contracarare și înlăturare a amenințărilor, vulnerabilităților și factorilor de risc la adresa informațiilor, patrimoniului, personalului, misiunilor, procesului decizional și capacității operaționale ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și a celor care pot duce la tulburarea gravă a ordinii publice”.

Citește și: Bărbat înjunghiat mortal la o petrecere într-un hotel din Padina. Alex Velea, audiat

Ivan: „Eu l-am chemat”

La finalul anului trecut, Cristian Poiană s-a pensionat de la DGPI Iași, la vârsta de 57 de ani. Pe 8 februarie, după doar o lună de pauză, el apare angajat la Servicii Publice Iași, în subordinea directorului Laurențiu Ivan. Acesta a precizat că l-a invitat pe Cristian Poiană să se angajeze la SPI.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Bugetul Capitalei pe 2024, în dezbatere publică. Ce investiții anunță Nicușor Dan pentru acest an

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...