FOTO Îți place să te distrezi liber la festivaluri? Până în 1989, puteai ajunge la Securitate dacă ascultati muzică străină

Data:

La Securitate dacă ascultati muzică străină. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a distribuit mai multe imagini cu tineri reținuți în anii ’80 pentru simplul fapt că purtau haine inscripționate cu numele unor trupe de muzică rock din afara României comuniste.

Sursa foto: CNSAS

„Vara s-a sfârșit, Electric Castle, UNTOLD și cam toate marile festivaluri s-au dus şi ele, cu atmosfera lor vibrantă. Amintirile, însă, rămân, iar bucuria de a-ţi vedea artiştii preferaţi, serile cu prietenii, răsăriturile de august şi starea de libertate pură îţi vor rămâne în suflet.

Citește și: Astra Film refuză solicitarea Arhiepiscopiei Sibiului de a scoate din festival filmul „Arsenie. Viața de apoi”

Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti pentru că poţi cânta împreună cu trupele tale favorite? Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?

Sursa foto: CNSAS

Astăzi vrem să-ți arătăm câteva imagini cu tineri din Bucureşti, care au fost reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau.

Citește și: Aplicația „Iar miroase” a obligat statul, prin 11.000 de sesizări, să acționeze împotriva mirosului de la gropile de gunoi

Sursa foto: CNSAS

Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”, este mesajul care însoțește pozele publicate de CNSAS pe pagina lor de Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...