Freedom House România și PRESShub, parteneri în proiectul EIN „Protejarea libertății de exprimare prin sprijinirea punerii în aplicare a hotărârilor CEDO”

Data:

Freedom House România și PRESShub anunță cooperarea cu European Implementation Network (EIN) (Rețeaua europeană de implementare) în cadrul noului lor proiect axat pe protejarea libertății de exprimare în statele membre ale Consiliului Europei.

În calitate de participant la acest proiect, suntem dedicați promovării acestui drept fundamental și punerii în aplicare efective a hotărârilor relevante ale Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), precum și susținerii reformelor menite să protejeze în mod eficient libertatea de exprimare în România.

Încălcările dreptului la libertatea de exprimare au devenit un element central al regresului democratic din statele europene.

Asistăm la subminarea și, uneori, la reducerea funcționării sănătoase a democrațiilor printr-o combinație de factori, în funcție de jurisdicție, cum ar fi legile draconice privind defăimarea, care reduc la tăcere jurnaliștii prin intermediul procedurilor judiciare, subminarea dezbaterii libere prin proprietatea excesivă a instituțiilor media de către stat sau de către filialele acestuia și chiar violența generalizată împotriva reporterilor.

Pentru a aborda aceste probleme presante, CEDO a emis deja aproximativ 300 de hotărâri importante care identifică încălcări ale dreptului la libertatea de exprimare.

Cu toate acestea, este alarmant să observăm că, la momentul redactării acestui raport, 50% dintre hotărârile importante privind libertatea de exprimare pronunțate de CEDO în ultimii 10 ani sunt încă în curs de punere în aplicare.

În prezent, există peste 100 de hotărâri importante ale CEDO privind libertatea de exprimare care așteaptă să fie puse în aplicare.

Împreună cu EIN și cu alți parteneri, ne angajăm să susținem libertatea de exprimare și să susținem valorile democratice în întreaga Europă.

Prin implicarea activă în procesul de punere în aplicare a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, urmărim să creăm reforme durabile care să protejeze și să promoveze libertatea de exprimare pe întreg continentul.

Rămâneți la curent cu noutățile pe măsură ce lucrăm pentru o societate mai incluzivă și mai democratică.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related