Primărița din Brusturi și-a făcut „abonamente” anuale la avocați din banii comunei

Data:

Primărița din Brusturi și-a făcut „abonamente” anuale la avocați din banii comunei. Aflată la al doilea mandat, în care s-a remarcat pentru că, împreună cu soțul ei, a bătut un fost procuror până aproape l-a omorât, primărița Livia Bârlău a fost prinsă cu încă o ispravă penală.

A iscălit nelegal contracte de asistență juridică, în valoare de sute de mii de lei, în interesul nu atât al comunității, cât al său personal. Între avocații tocmiți pe banii Primăriei se numără și doi pe care femeia i-a angajat și „pe persoană fizică”, pentru ea și soțul său, în procese penale.

Hoții și bătăi 

Primărița Livia Bârlău (PSD) e un pericol pentru localnicii care nu i se supun. În 2018, fiindcă a reclamat Gărzii Forestiere furturi din pădurea comunală la care soțul ei, Petre Bârlău, fusese complice, consilierul ALDE Ioan Roșu a fost atacat în propria curte de trei bărbați care l-au bătut până l-au lăsat lat. Un altul, Florian Cuc, care îi ceruse socoteală pentru lucrări atribuite în secret și prost executate, s-a ales cu geamurile casei sparte. 

Citește și: Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa: ”Deocamdată sunt candidatul USR”. Spune că este deschis la negocieri

Nici simplii cetățeni nu au scăpat. Un sătean, Gheorghe Platona, s-a trezit în 2021 cu saivanul incendiat după ce a acuzat-o pe Bârlău că a ajutat la devalizarea composesoratului. În același an, unui alt consilier, Radu Gavra (PNL), i-a fost vandalizată mașina, iar ferestrele casei sparte după ce a dezvăluit că, din cauza falsificării unor acte, comuna a fost obligată să înapoieze Ministerului Dezvoltării 4,55 milioane lei, primiți pentru înființarea unei rețele de apă.  

Deși e judecată pentru tentativă de omor, conduce Primăria în același stil

De fiecare dată, dosarele penale au fost clasate cu „autor necunoscut”. Unul, totuși, n-a putut fi îngropat. În septembrie 2021, Livia Bârlău și soțul ei l-au bătut în propriul magazin pe fostul procuror Ioan Bodogai până aproape l-au omorât, fiind trădați chiar de imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, pe care le-au șters, dar pe care polițiștii din Oradea le-au recuperat.

Câteva luni, cei doi soți au stat în arest, dar ulterior judecătorii i-au pus sub control judiciar. De atunci, femeia, deși e judecată pentru tentativă de omor, conduce Primăria în același stil, sfidând legea și satisfăcându-și interesele. 

Continuare în Bihoreanul!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
1 COMENTARIU
  1. „…Furati cu…”___–-___fenomen ubiquitar, insa la foc mic, in cele mai multe cazuri, dar asta este trasatura Romaniei neo-comuniste, FURTUL legalizat, se merge pe idea exprimata mai jos, care „prinde” oriunde „proprietatea colectiva” este prioritara si condusa de escroci, care profita -si rad- de sistemul firmelor/companiilor particulare, de succes: „(* desi este o pierdere de timp, totusi mentionez ca foarte multe tari -DE SUCCES- lucreaza in acest stil, de remarcat supraaglomerata insula tara-oras, Singapore, al carei exemplu -urmat si in Romania tot nu cred ca ar aduce succes, marii fosti, au „oameni” independenti, care se vor insuruba imediat, in ‘fruntea bucatelor”, totusi, in Singapore, candidat la presedintie nu poate fi decat o persoana trecuta de 45 ani(face sent, TOTAL) si care NU a fost afiliata politic in ultimii ani si DEASEMENI, in ultimii 3 ani, a lucrat la o firma NU de stat, CARE A MERS PE PROFIT, ceace iarasi face sens total, dar -cum am zis- in Romania nici aplicarea unei asemenea strategii nu ar merge, totusi , populatia ar trebui facuta constienta si de aceasta forma de a conduce o tara, tara care -chiar daca nu „oficial”, poate fi adnotata ca cea de a sasea „Blue Zone” de pe glob. -SI SINGURA CA INTREAGA TARA, NATIE- unde o mare parte a populatiei traieste peste o suta ani…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean, alternativă la DN 7 Valea Oltului, va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

După asfaltarea DJ 703H, drum județean alternativă la DN...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...