Gabriel Liiceanu despre Cătălin Drulă: „A făcut ceva nemaipomenit”

Data:

spot_img

Gabriel Liiceanu despre Cătălin Drulă. Directorul Humanitas susține că președintele USR este un model despre cum ar trebui să acționeze un bun președinte pentru România.

Filosoful a făcut declarația la Bookfest, la lansarea cărții „Ce vrem de la președintele țării?”, ghid civic scris de către Cristian Preda, Ciprian Mihali și Sorin Ioniță.

Gabriel Liiceanu a amintit trei politicieni români pe care-i consideră drept modele și despre care spune că merită susținuți.

Citește și: Care sunt planurile candidaților pentru viitorul mandat în Parlamentul European | VIDEO

Gabriel Liiceanu despre Cătălin Drulă: Cineva a dovedit că poate fi bun făcând lucrurile de care aveam nevoie

Primul om politic amintit de Gabriel Liiceanu a fost Cătălin Drulă. Filosoful a lăudat acțiunile făcute de fostul ministru al Transporturilor, despre care spune că „a făcut ceva nemaipomenit”.

„Au apărut în acești 30 și ceva de ani, o mână, câțiva oameni politici pe care ni i-am dori și am fi fericiți să-i avem ca oameni perfect creditabili.

Să știi că cineva a dovedit că poate fi bun făcând lucrurile de care aveam nevoie. Personajul care a făcut asta pentru mine este Cătălin Drulă.

Nu i-am știut agenda politică, m-am uitat la ce a făcut și a făcut ceva nemaipomenit. A reușit să taie un rău de la rădăcină.

Dacă am avea un președinte care taie răul de la rădăcină, în diferite direcții, de fapt în toate direcțiile importante, aici era vorba de un ministru al Transporturilor, el e bun.

Deci faptul că a reușit cu o determinare remarcabilă să radă mafia metrourilor nu e de ici de colo”, a afirmat Gabriel Liiceanu.

YouTube video

Citește și: Ce au promis candidații la Primăria Constanța. Portul nu a fost inclus în programul lor electoral | info sud-est

„Trebuie un om de mare tărie”

Gabriel Liiceanu a vorbit laudativ și la adresa primarului din Sectorul 1, Clotilde Armand, mai exact, despre modul în care a gestionat problem cu contractul pentru colectarea gunoaielor.

„Nu mi-e indiferent dacă ar fi ras-o sau nu, nu mi-e indiferent dacă Clotilde Armand a ras mafia gunoaielor în înjurăturile tuturor zăceau gunoaiele.

Faptul că ăia ne furau cu un contract pe 25 de ani sume enorme pe un serviciu pe care îl supraevaluau, nu conta în ochii populației. Trebuie un om de mare tărie care să o țină lângă și să ajungă la soluționarea problemei”.

Filosoful l-a dat drept exemplu și pe primarul din Timișoara, Dominic Fritz, dar și munca depusă de acesta în cadrul primăriei pe care o conduce.

„Același lucru s-a întâmplat la Timișoara. Omul acela, Dominic Fritz, a arătat că poți să razi de la rădăcină corupția infernală care exista în primăria de la Timișoara”.

„De asemenea oameni avem nevoie domnule Ioniță și nu este deloc rău dacă plasa pe care ne ține Uniunea Europeană este dublată de plasa unor oameni care știu să ne slujească”, a mai spus Gabriel Liiceanu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „Au apărut în acești 30 și ceva de ani, o mana de …”____–-___ chiar daca r fi zece duzini de asemenea oameni, sutele de mii de paraziti deja institutionalizati si bine insurubati in orice, VOR sufoca rapid aceste „maini de oameni”, care NU au -din start- nicio sansa sa schimbe o natie, chiar daca au schimbat ceva in arealul lor, deobicei infim…Iar „30 + ani”, spune si altceva, anume ca „boala” este intinsa la orice nivel si ca- cronicizata- se apropie de final, intr-un fel sau altul, iar experienta romaneasca ne spune fara dubii, ca oricine va ajunge pres-edinte, va esua, indiferent de bunele intentii…Dar , acest ‘iiceanu, a.’lesu, „artarescu(etc.) sunt ei insasi profitori ai sistemului corupt, de acea nici nu se gandesc sa vorbeasca despre singura salvare a tarii, intoarcerea la Monarhie si nu oricum , ci cu Printesa straina( Infanta Sofia, de Spania), si Rege roman(desigur), care pot seta esafodajul imediat inferior pe baze sanatoase, acesti vor face la fel cu ierarhiile inferioare, si astfel se poate pune ordine in tara, altfel este doar un nou praf(chiar daca vulcanic) aruncat in ochii romanilor…Mai mult, cred ca acest ‘iiceanu si „lesu(si alti „filozofi” matusalemici), nici in ultimele ceasuri nu au curajul sa se puna in fruntea maselor, cred ca sunt obsedati de dorinta de a li se aduce si lor „cinstire” cu funeralii cu armata, care a ajuns ca o curva de bordel, se inchiriaza -cu fanfara si tunuri- pentru orice fost sau actual pupincurist al regimurilor, iar lista este deja, lunga… Eu cred ca ( daca Romania va rezista), dupa asezarea colbului pe aceasta ultima suta de ani, impresia cea mai realistica va fi ca marii tradatori ai neamului au fost „marii filozofi”, chiar daca mircea dinescu nici macar nu este un filozof, el este CEL MAI MARE tradator de tara, in „89 a avut TARA LA DEGETUL MIC, si i-a „vandut-o”( pe nimic si ” la cheie”, cum se zice), tot UNUI FOST MARE COMUNIST, este ceva de neimaginat in istoria omenirii, in sfarsit acest dinescu, apoi, a inceput sa scrie CATERINCI IEFTINE9specialitatea sa), dar care au prins la un public hamesit si rudimentar, iar dupa ce s-a facut milionar(inclusiv din chestii „revolutionare”), a inceput sa se ascunda in spatele fundurilor de cratitze si tigai, facand pe gastronomul national, probabil in deliciul unei audiente formata masiv din fosti securisti si nomenclaturisti, direct, sau odraslele si nepotii lor, cat si noii afiliati, care -evident- impanzesc tara, tori in posturi la stat, gras platite..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related