În 2 zile după instalarea unui scaner în Vama Albița, au fost descoperite 3 microbuze cu țigări de contrabandă

Data:

spot_img

Instalarea unui scaner în Vama Albița a scos la iveal dimensiunea contrabandei cu țigări de la frontiera cu Republica Moldova.

În prima zi, în două microbuze care intrau din Republica Moldova în România pe la vama Albița au fost găsiți 53.000 de euro, 123.000 de lei moldovenești și 3100 de țigarete. A doua zi, alte 2000 de tigarete au fost găsite în plafonul unui autoturism.

„Peste 53.000 euro, 123.000 lei moldovenești și 3.100 țigarete au fost descoperite de către inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Albița ca urmare a scanării a două microbuze care veneau din Republica Moldova.

Atât banii nedeclarați cât și țigările de contrabandă erau ascunse în plafonul microbuzelor și au fost detectate cu ajutorul echipamentului de scanare”, se arată într-un comunicat al Autorității Vamale Române.

Proveniența banilor a fost verificată, țigările confiscate și șoferii au fost amendați deoarece nu au declarat sumele la intrarea în țară.

Citește și: Ce averi afișează polițiștii locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase

Primele aparate în vămi

În cazul celui de-al doilea microbuz, 2000 de țigarete au fost descoperite în plafonul mașinii, ele fiind detectate cu ajutorul echipamentului de scanare. Șoferul a primit o amendă de 10.000 de lei și țigările au fost confiscate.

Pe 4 iunie, în vama Albița au fost două scanere cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite.

Instalarea unui scaner în Vama Albița a scos la iveal dimensiunea contrabandei cu țigări
Instalarea unui scaner în Vama Albița a scos la iveal dimensiunea contrabandei cu țigări

Instalarea unui scaner în Vama Albița este parte dintr-o serie

La două săptămâni de la punerea în funcțiune a primului scaner din cele 26 la biroul vamal Galați-Giurgiulești, s-a inaugurat, la cea mai intens circulată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova, încă două noi sisteme de scanare cu raze X.

„Aceste două scanere vor permite un control vamal mai rapid și mai precis al bunurilor aflate atât în camioane, cât și în mijloacele de transport persoane.

Unul este relocabil și va fi utilizat pentru controlul autoturismelor, în vreme ce al doilea este o noutate, fiind un scaner mobil ce permite verificarea camioanelor”, se arată într-un comunicat al Autorității Vamale Române.  

Prin utilizarea echipamentelor de scanat se poate face inspectarea containerelor pentru mărfuri sau interiorul coletelor/bagajelor fără deschiderea acestora.

„Selecția pentru control prin scanare va fi efectuată în urma analizei de risc realizate  pe baza informațiilor disponibile la nivelul autorității vamale”, se mai arată în document.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...