​Germania ia în calcul un scut anti-rachetă care să acopere și România, Polonia și țările baltice

Data:

Guvernul german, care a fost convins de invazia rusă în Ucraina să investească masiv în apărare, ia în considerare achiziționarea unui sistem israelian de protecție antirachetă, a relatat duminică cotidianul Bild, potrivit HotNews.ro.
„Trebuie să ne protejăm mai bine împotriva amenințării rusești. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un scut antirachetă la nivelul întregii Germanii cât mai curând posibil”, explică Andreas Schwarz, raportor al Bundestagului pentru bugetul apărării, în Bild.
Sistemul, inspirat de cel israelian „Iron Dome”, ar urma să coste aproximativ 2 miliarde de euro și ar putea fi operațional din 2025, din trei locații din Germania.
Scutul ar fi chiar suficient de puternic pentru a acoperi și Polonia, România și statele baltice.
„Putem întinde Cupola de Fier peste țările vecine. Am juca astfel un rol cheie în securitatea Europei”, a spus Andreas Schwarz.
Citește și: VIDEO „Rusia fără Putin”. Mii de ruși au protestat la Praga împotriva războiului din Ucraina

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe