Germania se confruntă cu o mare problemă: creștere alarmantă a numărului de tineri fără diplomă de bacalaureat sau formare profesională | Aktual24

Data:

Germania se confruntă cu o mare problemă. În comparație cu alte țări europene, are de mult timp un număr deosebit de mare de tineri fără diplomă de bacalaureat sau formare profesională. Acum, aceasta devine o problemă reală, informează Deutsche Welle într-o amplă analiză.

Oricine își caută un loc de muncă în Germania ar trebui să poată găsi unul destul de repede: peste 1,7 milioane de locuri de muncă vacante au fost înregistrate în toamna anului 2023.

Cererea de lucrători calificați în 200 de profesii depășește numărul de candidați, existând o nevoie disperată de personal medical și de asistență medicală, lucrători în construcții și IT, șoferi profesioniști, profesori și multe altele.

În termeni pur matematici, această lipsă nu ar trebui să existe. La începutul anului 2024, aproximativ 4,8 milioane de persoane apte de muncă au primit ajutoare de șomaj de la stat.

Citește și: De ce este electoratul lui Trump izolaționist. „Americanii nu sunt interesați de mersul global al lucrurilor”

Germania se confruntă cu o mare problemă. Cum o rezolvă

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre aceștia nu și-au finalizat formarea profesională. Potrivit Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Munca, șansele lor de a găsi un loc de muncă sunt reduse.

O altă cifră frapantă este reprezentată de cei 25% dintre șomerii de lungă durată care nu au niciun fel de diplomă școlară.

De ani de zile, organizații internaționale precum Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au criticat cât de puțin se face în Germania pentru a reduce numărul persoanelor fără nicio calificare.

Citește și: Lumânări și flori în memoria lui Alexei Navalnîi. Disidentul rus, omagiat în fața Ambasadei Rusiei la București

Sistemul educațional german a reușit să aducă mai mulți tineri la liceu și la universitate decât în trecut. Cu toate acestea, rămâne în continuare un număr constant ridicat de persoane care nu pot îndeplini cerințele minime stabilite de potențialii angajați.

Germania s-a clasat pe locul patru – de jos

În fiecare an, Oficiul European de Statistică (Eurostat) colectează date cu privire la numărul de tineri cu vârste cuprinse intre 18 și 24 de ani din țările europene care nu termină scoală sau formarea profesională.

În 2022, rata a fost de 12,2%. Dintre cele 27 de țări ale UE, Germania s-a clasat pe locul patru – de jos.

Statisticile privind abandonul școlar includ și tinerii care termină cel mai elementar nivel de școlarizare obligatorie în Germania, care se încheie după al zecelea an de scoală.

În Germania, copiii învață împreună timp de patru până la șase ani, înainte de a fi repartizați la diferite școli secundare în funcție de performanțele lor academice.

Educația este responsabilitatea fiecăruia dintre cele 16 landuri federale și, ca atare, sistemele școlare diferă de la un land la altul.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
18 COMENTARII
    • Au fost invadați de nuni europene cu ajutorul oroizilor pentru a fi omorâți într un mare genocid. Ovroizi le au injectat musulmani în țară să i distrugă genetic și pe UK și pe Germania și pe italieni și pe francezi. Avem nevoie de acțiuni serioase la noi în țară deoarece o vreo zi au băgat și la noi în țară 300.000 de Negrea arabinieni Iar acest număr înseamnă 10% din populația Bucureștiului lucru foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte grav

  1. Spre deosebire de România, care are nenumărați analfabeți funcționali, dar posesori de diplome de bacalaureat sau de studii superioare.

    • Domnule Gabriel, vă rog să definiți termenul acesta, insistent și anapoda folosit de presa din România, preluat și de dumneavoastră, de „analfabet funcțional”. Sunt convins că aveți deplină cunoștință să răspundeți. Dacă reușiți, analizați definiția și o să vă convingeți singur de ce v-am rugat să o faceți. O zi bună!

  2. Aici duc in ultimă instanță politicile de stânga: discriminând pozitiv la nesfârșit „defavorizații” (de fapt, în defavoarea celor activi social, care alimentează pib-ul), nu ii stimulezi sa-si depășească condiția, ci, dimpotrivă, îi motivezi sa rămână inerți. Ei vor considera că e dreptul lor sa să infrupte neconditionat din resursele la care nu au contribuit, iar ceilalti au datoria sa-i finanteze – tot neconditionat!

    • Mare dreptate ai! Ei au dreptul la servicii sociale gratis si bani luati pe degeaba, pentru ca primariile nu le cer sa faca munca in folosul societatii. Toate astea sunt platite de fapt de cei ce muncesc, carora, de cate ori ere chef un guvern PSD, ca asta a lui Ciolacu, li se maresc taxele si impozitele!

    • Sunt total de acord # Petra! Si mai este o categorie, cei care se pensioneaza sau sunt pensionari, dar nu au muncit o zi in viata lor! Si sunt destui!

  3. A facut liceul,,are si bac,,inseamna ca a trecut prin periada de culturalizare/calificare.
    Nici un absolvent de profesionala, liceu sau.facultate…nu este pregatit, nu e specialist….formarea se face la locul de munca… pacat. Ca unii fara studii…fac asemenea caracterizari..

  4. Eee, lăsați nu i mai plângeți pe nemți ca nici la noi nu mai sunt școlarizați si calificați copii. Se vrea in tot UE inculți, proști, dobitoci, OI care pot fi manevrate. Cui dracu folosește in ziua de azi educarea maselor? Multi si proști cu capul in tik.tok,x,picx si alte rețele,,educative,,

  5. Mare dreptate ai! Ei au dreptul la servicii sociale gratis si bani luati pe degeaba, pentru ca primariile nu le cer sa faca munca in folosul societatii. Toate astea sunt platite de fapt de cei ce muncesc, carora, de cate ori ere chef un guvern PSD, ca asta a lui Ciolacu, li se maresc taxele si impozitele!

  6. Mama Merkel a început, iar actualii au continuat până în ziua de azi aducerea a milioane de migranți, fără a necesita macar un act de identitate, din toate colțurile Africii, orientului mijlociu și apropiat, iar mai nou ucraina. Marea majoritate a tinerilor respectivi au venit
    fără școală și sunt mulțumiți să încaseze ajutorul social, nu să învețe ceva. Dar desigur statisticile pe care doar le traduceți cu bunăvoință voi nu suflă vreun
    cuvințel despre așa ceva ! Iar statistici existente despre milioane de migranți către Germania în ultimii 10 ani se pare că nu vă interesează.

  7. Mama Merkel a început, iar actualii au continuat până în ziua de azi aducerea a milioane de migranți, fără a necesita macar un act de identitate, din toate colțurile Africii, orientului mijlociu și apropiat, iar mai nou ucraina. Majoritatea a tinerilor respectivi au venit
    fără școală și sunt mulțumiți să încaseze ajutorul social, nu să învețe ceva. Dar desigur statisticile pe care doar le traduceți cu bunăvoință voi nu suflă vreun
    cuvințel despre așa ceva ! Iar statistici existente despre milioane de migranți către Germania în ultimii 10 ani se pare că nu vă interesează.

  8. Ce sa mai vorbim de Germania și România în toată Europa dar si în toată lumea s a distrus economia și nu s a distrus ca nu exista munca calificata s a distrus de către oculta mondiala și americani care nu vor ca omenirea sa avanseze o tine sub picior ca nu cumva sa se ridice cineva mai deștept și cu cap împotriva lor aici este toată cheia

  9. Noi locuim in Baden Württemberg ,baiatul meu este in clasa a 10a ,desi locuim doar de 3 ani in Germania el vorbeste foarte bine germana dar nu destul de bine dupa cerintele lor adica nivel C2 ,aici ca sa intri la o formare profesionala trebuie sa ai note de 1,si 2 adica 9 sau 10 si sa mergi la interviuri ca sa fii prmit in scoala lor ,copilul meu a trimis nenumarate cereri si aplicatii dar nu a primit raspuns sau a fost respins ,nemtii au un sistem incalcit si r…ist si se mai plang, da , dar sansa mica ca copiii sa se formeze profesional daca nu esti neamt si nu ai note de 9 si 10

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei, astfel...

Mesaj delirant al lui Steven Seagal la învestirea lui Putin | Aktual24

Mesaj delirant al lui Steven Seagal, după ce acesta și-a făcut apariția în Rusia, la Moscova,...

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...

Inteligența artificială îi ajută pe cercetători să identifice evreii uciși în Holocaust

Cercetători din Israel apelează la inteligenţa artificială (AI) pentru...