Gestul impresionant făcut de 3 copii: au renunțat la timpul liber să curețe un lac

Data:

Un tată și cei trei copii ai săi au făcut un gest rar, pe care nimeni nu mai pare dispus să-l facă. Aceștia au hotărât, din proprie inițiativă, să renunțe la timpul lor liber pentru a face curat în preajma unui dig din Bacău, care este un spațiu public.

Povestea lor a fost prezentată de Centrul Regional de Ecologie din Bacău, care a explicat că, în această zonă, oamenii, în special pescarii, lasă saci întregi cu gunoi.

Problema cu mizeria din preajma digului este una constantă și totuși, autoritățile nu fac nimic. Din acest motiv, Gabriel, împreună cu cei trei copii ai săi, au ales să își rupă câteva ore din timpul lor și au hotărât să ia inițiativă, în special după ce au văzut că deșeurile nu au fost ridicate pe timpul zilei.

Sacii cu gunoi strânși de cei trei copii și de tatăl lor. Foto: Centrul Regional de Ecologie din Bacău

Prin urmare, după ce familia a reușit să strângă gunoaiele, o patrulă de noapte a celor de la Centrul Regional de Ecologie din Bacău a venit să ridice sacii. Gestul și implicarea copiilor este un exemplu bun de urmat pentru oricine.

Cei de la CRE Bacău susțin că „toată lumea e supărată pe braconaj, toată lumea vrea populări, toți vor să prindă pește cu sacul, dar de curățenie nu prea zice nimeni nimic, deși nu e un efort prea mare să faci curat sau să păstrezi curat câțiva metri lângă tine”.

Citește și: EXCLUSIV Comisia parlamentară de anchetă privind achizițiile din pandemie: Au fost comise infracțiuni

Aceștia au mai spus că atâta timp cât resursele și timpul sunt limitate, ca apele publice să rămână în condiții optime, este nevoie de implicarea tuturor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...