Ghidul „Eu Aleg” pentru elevii din ciclul gimnazial din Sectorul 6

Data:

Ghidul „Eu Aleg” reprezintă o resursă educațională inovativă, concepută de Asociația Maxwell Romania pentru a îndruma elevii de gimnaziu în călătoria lor de dezvoltare personală. Ghidurile au fost create pentru a fi folosite în școli, vor fi distribuite gratuit și sunt menite să servească drept resurse valoroase atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Ghidul, gândit de Asociația Maxwell România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6, a fost lansat pe 6 noiembrie. 

Ghidul „Eu Aleg” este o resursă educațională concepută pentru a încuraja și a ghida elevii din ciclul gimnazial în călătoria lor de dezvoltare personală. În cadrul anului școlar 2022-2023, voluntarii Asociației Maxwell România au implementat programul Maxwell Leadership, influențând peste 55.000 de tineri cu un curriculum format din 12 lecții.

Peste 1500 de profesori din întreaga țară s-au alăturat acestui proiect, înțelegând nevoile și preocupările elevilor. 

Cu parteneriate deja stabilite cu 22 de inspectorate școlare, Asociația Maxwell România speră să obțină sprijinul Ministerului Educației în viitorul apropiat.

Citește și: A lăsat școli de top din SUA și UK pentru o școală comunală din Iași – incredibila poveste a unei profesoare

Lansarea ghidului „Eu Aleg” și întâlnirile ulterioare cu profesorii subliniază angajamentul asociației de a implementa aceste resurse în școlile gimnaziale, începând cu Sectorul 6 din București. Asociația își propune să transforme ghidurile în manuale de dezvoltare personală și să le integreze în toate școlile din România, cu un accent special pe sprijinirea elevilor din medii defavorizate.

„Ne dorim foarte, foarte mult să sprijinim copiii din întreaga țară, din orice mediu, dar mai ales pe cei care provin din familii dezavantajate. Copiii care învață bine, copiii care își doresc să ajungă mai departe în viață. Noi vrem să îi susținem să se regăsească pe sine în baza talentelor și pasiunilor pe care le au și să își atingă potențialul real în viață.

Ne dorim ca acest ghid să fie transformat într-un manual de dezvoltare personală pentru tineri și pe viitor să fim prezenți în toate școlile din România”, a declarat Florin Băcioiu, General Manager al Asociației Maxwell România.

Ghidul, gândit de Asociația Maxwell România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6, a fost lansat pe 6 noiembrie. 
Ghidul, gândit de Asociația Maxwell România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6, a fost lansat pe 6 noiembrie. 

Această inițiativă a luat naștere datorită eforturilor susținute de Lucian Dubalaru, consilier local la Primăria Sectorului 6 și beneficiază de sprijinul  Primăriei Sectorului 6, condusă de domnul primar Ciprian Ciucu, și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6.

Este un exemplu de colaborare între sectorul public și organizații non-profit pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate.

„În 2022, am avut ocazia să cunosc Asociația Maxwell care oferă valoare oamenilor în fiecare zi. De la prima interacțiune, mi-am propus să îi conving că și comunitatea sectorului 6 este deschisă și receptivă la schimbare. Sunt bucuros că astăzi îi avem alături de noi pe președintele Asociației Maxwell România – domnul Sorin Popa și  pe domnul general manager al asociației – Florin Băcioiu”, a declarat Lucian Dubalaru, Consilier local la Primăria Sectorului 6.

La această întâlnire au luat cuvântul și domnul primar al Sectorului 6 – Ciprian Ciucu, doamna Nicoleta Briciu – director Casa Corpului Didactic și doamna Daniela Bădescu – inspector școlar pentru management instituțional Sector 6. 

Au mai fost prezenți Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din București – FNAP,  Otilia Guli, Președinta Federației Asociațiilor de Părinți Sector 6 și Lucian Cișmaru, Președintele Consiliului Municipal al Elevilor București.

Asociația Maxwell România este dedicată dezvoltării noilor lideri și promovării educației pentru leadership în rândul tineretului român. Prin programele și resursele sale, asociația își dorește să îi inspire pe copii și adolescenți să devină responsabili pentru propriile vieți și să contribuie pozitiv la societate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronatul OFA UGIR lansează soluții pentru evoluția educației din România

Soluții pentru evoluția educației din România, propuse de patronatul...

Tenorul Ștefan von Korch şi pianistul Alexandru Burcă vă invită la concertul Granada – Ecouri Mediteraneene pe 30 mai 

Tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ vă invită în Opereta LOUNGE

Programul din Opereta Lounge pentru mai

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian anunţă programul din OPERETA LOUNGE pentru luna Mai

Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești. Lansare de carte la editura VREMEA

Lansare de carte la editura VREMEA: Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești