Grevă în Justiția de la Iași, pentru măriri salariale. „Lucrăm cu violatori, avem maxim 5.500 lei net/lună”

Data:

Aproape jumătate dintre consilierii de probaţiune din Iaşi au intrat în grevă generală începând de miercuri, 3 mai. 

Ei acuză gravele probleme de ordin salarial din sistemul de Justiţie, iar greva generală, spun aceştia este ultimul demers dintr-un şir lung de acţiuni pe care consilierii de probaţiune din România le-au întreprins, „demersuri pe care angajatorul (Ministerul Justiţiei, prin Direcţia Naţională de Probaţiune) le-a ignorat cu desăvârşire”, se arată într-un comunicat al ieşenilor din Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune (SNCSP).

Citește și Cum a încercat Secția Specială să o acuze pe șefa Freedom House România de șantaj și legături cu Soros

“La nivel maxim, pentru cineva care are studii doctorale şi vechime, diferenţa salarială dintre ceea ce încasează acum lunar şi salariul pe care ar trebui să-l primească, este de până la 3.000 – 4.000 lei net. Ştiţi ce salarii avem noi? Maxim 5.500 de lei net, în condiţiile în care consilierii de probaţiune au de-a face cu violatori, cu persoane care ne ameninţă. Ştiţi de câte ori s-a întâmplat să ne întâlnim pe stradă cu infractori care au fost aduşi în faţa noastră, la comisiile de Liberări Condiţionate?”, a explicat reprezentantul sindicaliştilor din serviciul ieşean de probaţiune, Cristina Elena Irimia. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegerile pentru rectorul Universității din Craiova, contestate în instanță | Știri Craiova

Alegerile pentru rectorul Universității din Craiova (UCV), care au...

Secție de votare într-o fostă școală în paragină | Reporter24

Secție de votare într-o fostă școală în paragină, într-o...