Guvernul, dispus să renunțe la miliarde de euro din PNRR. Documente trimise Comisiei Europene

Data:

Documente confidențiale transmise de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Comisiei Europene și consultate de SpotMedia.ro arată că autoritățile de la București își asumă ca pierdere o sumă importantă de bani pe care ar fi trebuit să-i primească prin PNRR.

Documentele trimise de Guvern CE, care vor fi discutate vineri la Bruxelles, arată că MIPE admite oficial că este gata să abandoneze 700 de milioane de euro, din cauza neîndeplinirii tuturor țintelor și jaloanelor din PNRR aferente tranșei doi.

Pe lângă acești bani, riscăm să pierdem alte 2,1 miliarde de euro, astfel că suma totală pe care România ar urma să o rateze din PNRR se ridică la 2,8 miliarde de euro.

România oricum trimisese cu o întârziere de 2 luni cererea de plată pentru tranșa 2 (trebuia trimisă în septembrie și a fost trimisă în decembrie), iar acum suntem în situația în care, pe ultima sută de metri a evaluării, avem 6 jaloane neîndeplinite.

Continuarea în Spotmedia.ro

Citește și: Demis de Firea pentru că a dezvăluit problemele din sistemul de protecție a copilului. „M-au sunat să mă opresc”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related