IAȘI Război primar – secretar general pe ruta Iaşi-Vaslui. Decizie a instanţei: Mihai Chirica nu a „hărţuit-o” pe Denisa Ionaşcu, doar a „stresat-o”

Data:

IAȘI Război primar – secretar general pe ruta Iaşi-Vaslui. Decizie a instanţei: Mihai Chirica nu a „hărţuit-o” pe Denisa Ionaşcu, doar a „stresat-o”. Secretarul Consiliului Local nu este hărţuit de primar, ci doar stresat de prea multă muncă. Aprecierea a fost făcută de magistraţii Tribunalului Vaslui, care au respins plângerea Denisei Ionaşcu îndreptată împotriva municipalităţii şi a primarului Mihai Chirica. Decizia nu este încă definitivă, ea putând fi răsturnată de Curtea ieşeană de Apel. Contestaţia Denisei Ionaşcu a intrat pe rolul acestei instanţe, nefiind însă stabilit şi primul termen de judecată.

În octombrie anul trecut, secretarul CL a cerut Tribunalului Vaslui dispunerea măsurilor necesare pentru respectarea demnităţii sale în muncă şi încetarea a ceea ce a numit hărţuirea sa morală de către primarul Mihai Chirica. De asemenea, ea a cerut obligarea lui Chirica la plata unor daune morale în valoare de 100.000 lei.

În plângerea sa, Denisa Ionaşcu susţinea că, după cinci ani de colaborare normală, a devenit ţinta acţiunilor de hărţuire întreprinse de Chirica la sfârşitul lui aprilie 2021, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism au ridicat de la Primărie o serie de documente referitoare la afacerea „Zoiosul”, iar primarul Chirica a fost inculpat în dosar, în timp ce Ionaşcu a primit calitatea de martor. Dosarul „Zoiosul” reprezenta o inginerie administrativă prin care municipalitatea s-a asociat cu firma care edita cotidianul „Bună Ziua Iaşi”. Primăria ceda în folosinţa firmei 1.350 mp pe amplasamentul fostei terase „Zoiosul” de pe Sărărie, în vederea construirii unui sediu de firmă şi a unor spaţii de cazare tip pensiune, urmând a primi 10% din profit, dar nu mai puţin de 4.000 euro anual. În locul pensiunii a fost construit însă un bloc de 5 etaje şi 29 de apartamente, scoase la vânzare. Procurorii au calculat în acest dosar un prejudiciu de 500.000 euro.

Citește și De ce se pregătesc Fundațiile lui Soros să părăsească UE

Ionaşcu reclamă că primarul a acuzat-o public de faptul că nu i-ar fi respectat o dispoziţie privind depunerea unei plângeri la Parchet pe tema afacerii „Zoiosul”. Or, susţine Ionaşcu, o astfel de dispoziţie nu ar fi existat, primarul încercând doar să-şi justifice propria inacţiune şi acuzând-o de propriile sale fapte. În plus, doar Direcţia Juridică a Primăriei avea ca atribuţii depunerea de sesizări. În august 2021, primarul a dispus ca informaţiile şi actele solicitate de anchetatori să le fie trimise prin intermediul Direcţiei Juridice, fapt considerat de secretarul CL ca fiind o îngrădire a dreptului său, ca martor în dosar, de a furniza informaţiile necesare anchetei. Ionaşcu mai reclama că, la nici o săptămână de la o nouă audiere a sa ca martor, au fost trimise mai multor instituţii şi persoane, inclusiv primarului, fotografii ce surprindeau aspecte din viaţa sa privată, rezultat al unor acţiuni de filaj. Acestea au fost folosite de primar într-o conferinţă de presă din 19 ianuarie 2022 pentru a o prezenta „într-o viziune imorală”. De asemenea, în mesajul de Anul Nou transmis ieşenilor prin intermediul paginii sale de Facebook, primarul ar fi acuzat-o că a facilitat obţinerea de către un jurnalist a unei locuinţe cu chirie de la Primărie, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...