Cinci principii în activitatea la clasă recomandate de unul dintre cei mai iubiţi dascăli ieşeni

Data:

Cinci principii în activitatea la clasă recomandate de unul dintre cei mai iubiţi dascăli ieşeni. Profesor de Limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi, cadru didactic cu rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare, întemeietor al Clubului Logos şi fost director al Taberei de Jurnalism, Serinella Zara se numără printre cei mai iubiţi dascăli ieşeni. Tocmai din acest motiv, “Ziarul de Iaşi” i-a făcut acesteia un amplu portret.

Şi-a dorit să intre la Liceul Pedagogic din Iaşi, însă matematica i-a pus beţe în roate. Plecarea din Paşcani era mai mult decât un vis, iar teama că va rămâne blocată în oraşul unde „meseria este brăţară de aur” a fost o frică de care nu a reuşit să scape prea uşor. Dragostea pentru lectură şi vizitele zilnice la biblioteca din oraş, alături de minusurile matematicii, nu au ajutat-o pe mica Serinella să ia admiterea la Liceul Pedagogic din Iaşi şi a rămas blocată doi ani la Liceul Industrial nr. 1 din Paşcani. Zilele petrecute în uzină, îmbrăcată în salopetă, alături de menghină şi balamale, zile care au făcut-o să creadă că nu va realiza în viaţă ceea ce poate cu adevărat, s-au sfârşit atunci când a intrat cu treapta a doua la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iaşi.

„A fost multă temere raportată la viitor. Am fost întotdeauna un copil vesel şi dinamic şi am privit cu optimism în viitor, dar nu ştiam cum să fac să ies de acolo. Dacă urma să am eu un Bacalaureat la Matematică şi Fizică? Dacă voi rămâne în zona aceea cu foarte mulţi muncitori din Paşcani? M-am gândit că aşa mi se va întâmpla şi căutam soluţii. Chiar dacă ne şi distram în uzină, sub distracţie se ascundea întrebarea: «ce vom face?». M-am temut foarte tare că nu voi putea să ajung la ceea ce sunt eu hărăzită să fiu. Nu a fost uşor, dar muzica, filmele şi lectura au fost salvarea mea”, a povestit Serinella Zara.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Conacul Neamțu a fost salvat. Sediu de CAP, degradat după ’89 și reabilitat cu ajutorul donaţiilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților | Reporter24

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților din...