Idee de drumeţie de weekend, în Codrii Iaşului: traseul turistic Repedea – Canton Veniaş – Stâna Poieni

Data:

Idee de drumeţie de weekend, în Codrii Iaşului: traseul turistic Repedea – Canton Veniaş – Stâna Poieni. Urmează un nou weekend, unul chiar mai lung, aşa că este timpul pentru un nou traseu prin codrii Iaşului. De această dată îţi propunem un traseu mai lung, însă impresionant. Vei porni de pe Dealul Repedea şi vei ajunge la Stâna Poieni, iar timp de aproximativ trei ore vei fi doar tu şi natura.

Traseul Dealul Repedea – Dealul Păun – Canton 19 Veniaş – Stâna Poieni este marcat cu bandă albastră, are o lungime de 10 kilometri, iar parcurgerea acestuia durează în jur de trei ore sau trei ore jumătate. Este uşor, accesibil, şi străbate peisaje minunate, alternând pădurile cu poieniţele.

Unde începe traseul?

Traseul începe pe DN 24 Iaşi-Vaslui. La 100 de metri mai sus de ieşirea DJ 248 spre Bârnova, pe partea stângă, se desprinde o şosea asfaltată ce trece pe lângă un atelier de dezmembrări auto. După 150 de metri, şoseaua o coteşte spre stânga, dar tu vei merge înainte.

Vei lăsa pe partea stângă Cabana Bucium şi vei observa pe partea stângă primul marcaj cu bandă albastră, imediat după bariera care marchează intrarea pe drumul forestier Fânaţu Mare. O vei lua la stânga pe lângă gardul cabanei, prin pădure, iar după aproximativ 250 de metri vei vira încet spre dreapta. Urci uşor pe un drum de exploatare forestieră şi după alţi 350 de metri vei ajunge pe Dealul Păun (398 m), care este cel mai înalt punct al acestui traseu.

Citește și BOTOȘANI – Drum judeţean la preţ de autostradă

Încotro ne îndreptăm?

Drumul o coteşte tot mai mult spre dreapta, îndreptându-se spre sud-est. Vei străbate o pădure deasă şi întunecoasă, crengile formând adevărate bolţi deasupra ta, încât, uneori, pare că te strecori printr-un tunel. Marcajul este vizibil şi te vei putea orienta destul de uşor.

După un timp, drumul coboară, la început mai lin, apoi tot mai accentuat. Vei trece prin mai multe poieni, unele mai mari, altele mai mici, şi vei lăsa în urma ta, pe partea stânga, o hrănitoare pentru animale. Poienile sunt întrerupte adesea de pâlcuri de copaci.

Ce facem acum?

După aproximativ 3,3 km, adică după o oră şi zece minute, de la drumnul naţional vei ajunge pe drumul forestier Fânaţu Mare, care face un cot de 90 de grade. De la intersecţie, vei continua drept înainte pe drumul forestier, urmând meandrele în lungul pârâului Vasluieţ, care izvorăşte din Poiana Mieilor şi care trece prin oraşul Vaslui. Drumul străbate o zonă deschisă, doar pe malul stâng al pârâului fiind pădure.

La un moment dat, drumul urcă şi se îndepărtează de apă, apoi se îndreaptă direct spre răsărit, pe curba de nivel, la liziera unei păduri cu stejari. Tocmai ai ajuns la codrul Lacul Negru, iar în dreapta vei găsi o poiană largă care coboară în valea râului Vasluieţ. Traseul complet poate fi urmărit în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...