Ieșenii, avertizați să nu mai arunce televizoare în râul Bahlui

Data:

„Nu mai aruncaţi televizoare în Bahlui!”, este apelul autorităţilor de gospodările a apelor. La Iaşi au fost colectate din cursurile de apă peste 36 de tone de deşeuri. 

„Nu mai aruncaţi televizoare şi scaune de birou în cursurile de apă!” Acesta este mesajul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, care anunţă prelungirea, până pe 31 mai, a Campaniei „Curăţăm România”. 42 de tone de deşeuri au fost strânse de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, prin Sistemele de Gospodările a Apelor Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, de la demararea campaniei, la începutul lunii aprilie. 

În afară de televizoare şi scaune de birou, angajaţii administraţiei bazinale şi voluntarii au mai „pescuit” din cursurile de apă din zona Moldovei cauciucuri, peturi şi resturi menajere. Numai la Iaşi au fost colectate din cursurile de apă peste 36 de tone de deşeuri.

Pentru depozitarea deşeurilor de orice fel în albia sau pe malurile cursurilor de apă, pe baraje şi diguri sau în zone de protecţie ale acestora, persoanele fizice pot fi sancţionate cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, iar persoanele juridice sau Unităţile Administrativ Teritoriale cu sume cuprinse între 75.000 lei şi 80.000 lei.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lipsa apei aduce județul Botoșani mai aproape de starea de alertă | Monitorul de Botoșani

Lipsa apei aduce județul Botoșani mai aproape de starea...

Veniturile astronomice ale șefilor din sistemul judiciar

Anul 2023 a fost unul extrem de profitabil pentru...

Liderul clanului mafiot „Brigada”, condamnat definitiv la Iași | Ziarul de Iași

Liderul clanului mafiot „Brigada”, condamnat definitiv la Iași. Viorel...