Începe construcția centrului cultural multifuncțional din Oradea. Investiție de peste 24 milioane de euro

Data:

Începe construcția centrului cultural multifuncțional din Oradea. Orașul este gazda tot mai multor spectacole, iar peisajul artistic şi cultural e tot mai ofertant, cu reprezentaţii ale artiştilor locali completate de evenimente aduse din ţară.

Sălile din oraş se dovedesc însă fie prea mici, fie învechite pentru a găzdui toate aceste evenimente, astfel că în oraş va începe construirea unui centru cultural multifuncţional, primul de acest tip din municipiul Oradea.

BIHOREANUL vă prezintă ce conţine proiectul predat constructorilor, dar şi ce-i lipseşte…

Citește și: România și statele din regiune colaborează cu Rusia la Marea Neagră. De ce nu este exclusă Federația Rusă din OCEMN

Ideea a fost anunţată în anul 2021, de preşedintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, care spunea că vrea să atragă o finanţare nerambursabilă pentru realizarea unei noi săli de spectacole şi conferinţe. În acelaşi an a fost organizat un concurs internaţional, firmele de arhitectură fiind îndemnate să propună „proiecte îndrăzneţe”. În final, a câştigat propunerea semnată de Stefano Pozzi & Partners SRL, subsidiara din România a unei firme italiene.

Centrul cultural multifuncţional va fi ridicat pe strada Făgăraşului nr. 10 şi va avea în apropiere Muzeul Ţării Crişurilor, Biblioteca Judeţeană, precum şi un hotel cu 7 etaje pe care Construcţii Erbaşu îl ridică în zonă. Suprafaţa totală alocată este de peste 17.000 metri pătrați, clădirea fiind înconjurată de o piaţetă, alei, spaţii verzi şi peste 200 locuri de parcare.

Arhitecţii au gândit o clădire modernă, cu linii contemporane şi detalii din sticlă şi metal. Sala principală va fi la parter şi va fi mai încăpătoare decât cele ale Teatrului, Filarmonicii sau Casei de Cultură: 1.077 locuri, dintre care 41 pentru persoane cu dizabilităţi.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Cum îți ajuți copilul să înțeleagă matematica. Un exercițiu practic
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Polițist condamnat după ce a amenințat cu moartea un coleg de la Rutieră | Monitorul de Botoșani

Polițist condamnat în județul Botoșani. Polițistul a fost condamnat...

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...