Viața unui student din Iași în Cehia. Supa costă echivalentul a 2-3 lei

Data:

Viața unui student din Iași în Cehia. Horia Agape este student la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, în cadrul Facultății de Filosofie, la specializarea Resurse Umane.

Primul semestru din cel de-al doilea an de studii și l-a petrecut în Cehia, la University of West Bohemia, din Pilsen. A fost o experiență de-a dreptul interesantă pentru el.

“Nu aveam Cehia pe listă”

„Eu inițial nu aveam Cehia pe listă. Voiam să merg în Norvegia, Finlanda, Belgia sau Olanda. Am fost la interviu și doamna care coordona Erasmus mi-a spus că Norvegia nu putea fi o opțiune pentru mine, doar cei de la Asistență Socială puteau echivala cursurile de acolo cu cele de aici. În Finlanda, cursurile erau doar pentru master, teoretic în Erasmus îți poți alege cursuri din orice an, fie el inclus în programul de licență sau de masterat, dar eu fiind anul II, mi-ar fi fost cam greu să înțeleg materia, ar fi trebuit să fiu anul III de studii sau chiar la licență. În Belgia s-au înscris foarte mulți și universitatea de acolo nu avea locuri alocate pentru toți. Apoi, mi s-a sugerat Cehia, Polonia, Germania sau Austria. Universitatea din Cehia era cea mai interesantă în materie de cursuri, costuri, și orașul în sine.”, spune studentul.

Citește și: România și statele din regiune colaborează cu Rusia la Marea Neagră. De ce nu este exclusă Federația Rusă din OCEMN

Horia a stat într-un cămin al universității, într-o camera de două persoane. Spațiul era format din două încăperi separate de un hol mic. Baia era comună și era împărțită de patru persoane: cei doi studenți din camera respectivă și colegii lor din camera de vizavi. Colegul de cămin al studentului român era un student ceh, acesta nu vorbea engleză, Așadar, la început, comunicarea era dificilă. Se descurcau cu o combinație de engleză și limbajul semnelor. La parterul fiecărui cămin exista un pub pentru student, și mai socializa acolo.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Cum îți ajuți copilul să înțeleagă matematica. Un exercițiu practic
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...

Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea | Crișana

Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea Culturii, un...