Averea parlamentarului care ar trebui să controleze serviciul secret al Internelor: 3 case, 1 apartament, 5 terenuri

Data:

Laurențiu Dan Leoreanu s-a născut în 1965 la Roman, județul Neamț. Despre părinți știm doar că au reușit să-i procure în 1983, cu ocazia majoratului, „o rachetă de tenis, o pereche de blugi Lewis (n.n. Levi’s), un tricou Puma”.

Cariera lui Laurențiu Leoreanu începe cât se poate de cinstit: un an la Școala de ofițeri de la Bacău, urmat de 4 ani și o licență în matematică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

După facultate a predat matematica, a devenit director adjunct la Liceul Industrial nr. 5 din Roman în 1997 și apoi director în 2001. Reușește cumva să facă simultan un curs de un an la Academia de Studii Economice, în București în 2002-2003. Dacă vreți să rămâneți cu o opinie bună despre dânsul, nu citiți mai departe!

La un moment dat, Laurențiu Leoreanu se apucă de politică. Între 2004 și 2008 a fost consilier local la Roman din partea PSD, fapt pe care nu-l mai trece în CV. Rămâne director de liceu și, pentru că se plictisea, face facultatea de drept la Iași, la universitatea „Petre Andrei”, plus 4 cursuri la Piatra Neamț și începe un master la Bacău.

Citește și: VIDEO De ce vrea Crin Bologa, procurorul-șef al DNA, să candideze pentru un nou mandat

Primar la Roman, masterand la Galați, avansat la grad de colonel

În 2008 trece la PDL, candidează la primăria Roman și câștigă în fața fostului primar și coleg PSD. În paralel cu postul de primar pe care îl va ocupa timp de 8 ani, termină masterul de la Bacău în contabilitate, face încă unul în drept administrativ la fabrica de diplome „Danubius” din Galați, plus alte 5 cursuri.

Toate în timp ce este și membru sau în conducerea a 5 organizații, plus manager de proiect a 5 proiecte, plus coautor a două articole științifice.

E drept că ambele sunt în reviste destul de slabe și o au ca autor principal pe o doamnă care probabil îi e rudă. Și, bineînțeles, urmează cursurile de securitate de la Universitatea Națională de Apărare și Institutul Diplomatic Român. Cumva promovează și în armată, fiind locotenent-colonel în 2011 și colonel în 2018.

Inițial am crezut că domnul Leoreanu nu a mai avut timp din 2008 încoace pentru mâncare, somn sau poze cu Elena Udrea. Dovezile însă indică altceva.

Laurențiu Dan Leoreanu, cu Elena Udrea
Laurențiu Dan Leoreanu, cu Elena Udrea

Odată ajuns primar, profesorul Leoreanu a îmbunătățit metoda Iohannis de a-ți bate joc de învățământ. Conform CV-ului, ultima dată a predat la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman în 2008 și nicio secundă la mult mai prestigiosul Colegiu „Roman-Vodă” (unde soția este șefa catedrei de matematică).

Totuși, în 2011 declară senin că s-a „transferat” și că „postul meu de la colegiul Roman-Vodă va rămâne rezervat. Eu am fost și elev la «Roman-Vodă» și mi-am dorit să fiu și profesor la acest colegiu. De aceea am profitat de această oportunitate”.

Dacă așa dorește domnul primar, facă-se voia sa! Oportunitățile ratate de elevii care au avut profesori suplinitori în locul unui titular nu l-au mai interesat.

Averea domnului Leoreanu sfidează și ea bunul-simț și logica.

Laurențiu Leoreanu nu ne-a răspuns la întrebări, pentru că tare mult am fi vrut să știm cum și-a permis două case de locuit, o casă de vacanță, un apartament, trei terenuri intravilane și două agricole, plus o mașină din două salarii de profesor (al său și al soției), de 1.800 lei/lună plus alocațiile copiilor.

Asta pe lângă faptul că a mai uitat de unele proprietăți și conturi când completa declarațiile de avere.

Agenția Națională de Integritate nu l-a întrebat nimic niciodată, cu toate că neregulile observate de noi au durat circa 14 ani. Cu siguranță, face parte din categoria profesorilor care n-au avut ghinion.

Cei doi băieți ai domnului Leoreanu, Laurențiu-Alex și Mircea-Dan, i-au moștenit geniul și norocul. Absolvent al Academiei Tehnice Militare în 2012, Laurențiu este din 2018 șef de birou în Ministerul Apărării, din 2020 și consilier la Ministerul Economiei, iar din 2021 informațiile noastre arată că lucrează și în cadrul companiei de stat Romarm!

Tot în 2021, noua lui soție ar fi activat atât la o firmă din Irlanda, cât și la Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime și la banca de stat Eximbank.

Citește și: Care sunt „sursele neoficiale” care i-au spus lui Predoiu sentința în dosarul Hosu?

Băiatul cel mic, Mircea, este un tânăr afacerist precoce. A înființat la 19 ani DANWAY CONSULTING SRL, la Piatra Neamț, pe când tatăl său era primar. Firma are activități de consultanță și publicitate și merge brici: nu a raportat niciodată mai mult de un angajat, dar reușește constant o rată de profit net în jur de 60%, spre deosebire de media sectorială, care a fost între -13 și 0,3% în aceeași perioadă. Tot spre deosebire de muritorii de rând, nunta tânărului Mircea din 2018 a fost oficiată de însuși arhiepiscopul Neamțului și Bacăului, împreună cu un sobor de preoți!

Aproape ca un detaliu, Laurențiu Leoreanu este deputat din 2016 și recent a devenit președintele Comisiei parlamentare pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

La câte vulnerabilități evidente are, nici nu se putea găsi un personaj mai potrivit ca să nu deranjeze vreodată serviciile secrete.

Atitudinea și gândirea deputatului s-au văzut în recentul material Recorder despre modul de funcționare a Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI): serviciile spun ce vor ele, comisia nu controlează niciodată nimic și toată lumea e fericită.

YouTube video

Ca fapt divers, Laurențiu Leoreanu ne-a costat în 2021 aproape 420.000 de lei: 148.645 de lei indemnizația de deputat, 161.002 lei suma forfetară pentru cabinetul parlamentar, 55.200 de lei forfetara de cazare, 38.106 diurna și 16.800 de lei forfetara de transport.

Acum, că știți cine e pus să controleze serviciile secrete, mai puteți dormi liniștiți?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Captură Recorder

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Integritate pe bune
Integritate pe bune
Integritate pe bune este un grup de voluntari care încearcă să facă informațiile publice despre politicieni cât mai accesibile și mai transparente. Încearcă să fie un „ANI pe bune". Publică portretul tuturor parlamentarilor români și dau acces la întreaga bază de date cu informațiile care stau la baza acestor portrete. Informațiile includ toate CV-urile existente, declarațiile de avere, declarațiile de interese, date despre firmele unde aceștia au fost sau sunt acționari, precum și studiile acestora. De asemenea, au inițiat o campanie de analiză a CV-urilor membrilor CNA.
3 COMENTARII
  1. Acest profesoraș este mai deștept decît însuși Einstein,atîtea facultăți,doctorate ,este o somitate dar nu a știut să conducă o primărie!A lăsat acest oraș Roman cu multe deficiențe iar cea mai mare a fost și este apa (care numai potabilă nu este)care este infectă!A venit altul din aceiași gașcă care a înfundat orașul cu promisiuni! Să nu de-a Dumnezeu cel sfânt,Să vrem noi apă nu cuvînt,Nici unde voi nu veți scăpa,de judecată să!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce votează tinerii partidele de extremă dreapta

De ce votează tinerii partidele de extremă dreapta a...

Posibila miză în cazul rejudecării lui Iorgulescu: prescrierea. Soluția ICCJ nelegală

Posibila miză în cazul rejudecării lui Iorgulescu: prescrierea faptelor,...

Românii nu se tem de rujeolă, o boală extrem de contagioasă și mortală

Românii nu se tem de rujeolă, deși este o...