Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina este inevitabilă, susține un important specialist chinez |Aktual24

Data:

Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina este inevitabilă, susține un important specialist chinez, Feng Yujun.

Relațiile Moscova – Beijing puse sub semnul întrebării

Profesorul Feng Yujun, de la Universitatea Peking, este rezervat și în ceea ce privește viitorul relațiilor dintre Beijing și Moscova, scriind într-un editorial recent din The Economist că cele două națiuni au viziuni divergente asupra viitorului afacerilor globale, potrivit Aktual24.

Citește și De la mare la golf. Iranul nu a fost întotdeauna dușmanul Israelului

Evaluarea lui Feng este mult diferită de mesajele guvernului chinez. În ciuda faptului că pretinde că este neutru, Beijingul a susținut tacit războiul Moscovei încă de la început, de la opoziția față de sancțiunile Occidentului până la interzicerea criticilor la adresa Rusiei pe rețelele de socializare chineze.

Feng a prezentat patru factori majori care, în opinia sa, „vor face ca eventuala înfrângere a Rusiei să fie inevitabilă”, conform Aktual24.

Patru motive care indică eșecul Rusiei

Primul pe lista este „nivelul de rezistență și de unitate națională demonstrat de ucraineni, care a fost extraordinar până acum”.

Al doilea factor este sprijinul internațional pentru Kiev, despre care academicianul a spus că „rămâne larg”, deși a recunoscut că administrația președintelui Volodimir Zelenski îl consideră deficitar.

Citește și Cum puteau fi evitate greșelile făcute de SUA și Federația Rusă în relația reciprocă după terminarea Războiului Rece. Interviu cu Svetlana Savranskaya, expertă în relațiile SUA-Rusia

Al treilea factor în joc este „natura războiului modern”, potrivit lui Feng, care a descris-o ca fiind o combinație de „putere industrială și sisteme de comandă, control, comunicații și informații”, potrivit Aktual24.

Mașinăria de război a Rusiei este dezavantajată aici, a spus Feng, deoarece țara nu și-a revenit niciodată complet după „dezindustrializarea dramatică” care a urmat prăbușirii Uniunii Sovietice.

Al patrulea deficit critic al Rusiei este lipsa de informații în rândul factorilor de decizie de la Kremlin la cel mai înalt nivel, a spus Feng. Prinși într-un „cocon informațional”, Putin și consilierii săi de securitate națională nu au acces rapid la informații exacte, ceea ce le limitează capacitatea de a repara greșelile.

Feng a pus în contrast această situație cu guvernul „mai flexibil și mai eficient” al Ucrainei.

Feng a continuat să descrie modul în care consecințele neintenționate ale războiului au slăbit poziția Moscovei în Europa.

Continuarea în Un important profesor universitar chinez face o predicție surprinzătoare despre războiul Rusiei din Ucraina: „Este sortit eșecului”. Cele patru argumente | Aktual24.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Aktual24 / Aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...