Inspectoratul Școlar Hunedoara ascunde informații despre cazul elevului român prins cu droguri în Macedonia

Data:

Gazeta de dimineață a scris despre cazul elevului – participant în proiectul Erasmus + desfășurat în Skopje, Macedonia – care a ajuns la poliție după ce a fost prins în camera de hotel cu droguri. Dar Inspectoratul Școlar Hunedoara refuză să ofere informații despre cine l-a trimis pe copil acolo.

„Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara are o singură regulă formă de comunicare: să nu afle Gazeta de dimineață. Nu comunicați nimic. (…) Ce nu vrea IȘJ să aflați? Pe de o parte faptul că totul este despre acel elev de clasa a zecea, dar nimic despre cine l-a trimis pe copil acolo.

Dincolo de nume, prenume și vicii, pentru că vorbim de un proiect derulat printr-un for de educație CJRAE – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – și girat de IȘJ Hunedoara.

Directorul CJRAE, Gabriel Ilieș – fost viceprimar al municipiului Deva – care și-a pierdut postul odată cu negocierile de guvernare PSD – PNL – a fost să aducă grupul în țară (tot grupul), după mai puțin de două zile de la debutul proiectului.

Citește și: Individul care a intrat cu cagulă și cuțit în benzinăria Rompetrol fusese pus în libertate după ce făcuse același lucru cu un pistol de jucărie, într-o altă stație peco

Cu alte cuvinte, CINEVA a decis că toți copiii să vină acasă și proiectul să fie întrerupt. Și așa a fost, fiindcă în acest proiect erau antrenate doar două țări / grupuri: românii și cei de la școala parteneră din Skoje.

Cu alte cuvinte, s-a dus cu bagajul (microbuzul – n.r.) i-a împachetat, la ceas de seară, și au fugit în România. De ce au fugit? Niciuna dintre sursele GDD nu poate confirma existența unor documente care să ateste întreruperea proiectului.

Adică, totul e pe «jupâneală”. Eu sunt barosanu`… Ce legi? Ce proceduri? Ce responsabilități pentru elevi, școală, țară, proiect, fonduri… imagine… renume… ștaif… Nimic. Hai, că știm noi cum se face! Și au făcut-o. Mai mult, școala din Skopje, le dă «scris» celor din România că ei nu i-au «fugărit».

Și acum ei sunt încurcați. Că stau și numără foaia la plăcintă. Pardon, gogoașă. Cum o «bat să nu dospească»?! Să nu se afle. Și este imprimată regula tăcerii”, scrie Ramona Roșulescu, directorul publicației Gazeta de Dimineață.

Continuarea în Gazeta de Dimineață.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...