Investițiile CJ Bihor cresc cu 70% în 2024. Proiectul de buget, în dezbatere publică

Data:

Investițiile CJ Bihor cresc cu 70% în 2024. Consiliul Județean Bihor este prima administrație locală din județ care și-a definitivat proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 și l-a postat pe site-ul propriu spre dezbatere publică.

Potrivit proiectului, veniturile administrației județene ar urma să fie anul acesta cu aproape 60% mai mari decât cele de anul trecut, iar investițiile vor crește cu mai mult de 70%, ceea ce înseamnă o „doborâre” a recordului din 2023.

Un nou record

Potrivit unei informări a CJ Bihor, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe 2024 a fost publicat în transparență decizională luni, 15 ianuarie, el cuprinzând atât sumele ce vor fi încasate și respectiv cheltuite de aparatul administrației județene, cât și cele ale instituțiilor subordonate, de la cele de spectacole până la unitățile de învățământ special și la cele de asistență medicală și asistență socială.

Citește și: Românii care luptă în Ucraina: Există lucruri mult mai dureroase decât moartea

„Veniturile bugetului consolidate, în cuantum de 2.549.707,44 mii lei, reprezintă o creștere de 59,27 % față de valorile aprobate în bugetul pentru anul 2023”, arată un comunicat al CJ Bihor. Potrivit acestuia, veniturile sunt compuse din sume și cote defalcate din impozitul pe venit (165,460 milioane lei); sume defalcate din TVA (212,712 milioane lei); sume nerambursabile primite de la UE și alte organisme pentru proiecte cu finanțare externă nerambursabilă (1,677 miliarde lei); venituri proprii ale bugetului local (49,813 milioane lei); venituri proprii și din alte surse (fonduri CASS, fonduri externe) ale instituțiilor subordonate (46,872 milioane lei); credit intern (97,500 milioane lei) și excedent al bugetului local pe anul anterior (64,378 milioane lei).

Consultând proiectul, BIHOREANUL a remarcat că în 2024 cheltuielile de funcționare ale administrației județene, cu tot cu instituțiile subordonate, vor crește cu 12,25%, până la suma de 417,515 milioane lei, în principal din cauza majorării prețurilor utilităților, majorării cheltuielilor cu hrana în instituțiile de asistență sanitară și socială, a majorării cheltuielilor de personal și a necesității unor reparații curente în mai multe instituții.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Și medicii de familie protestează. Unele servicii nu vor mai fi decontate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....