Medicii de la Maternitatea Botoșani cer reangajarea doctoriţei concediate în cazul Alexandra Ivanov

Data:

Medicii de la Maternitatea Botoșani cer reangajarea doctoriţei Mariana Pitrop, concediată după cazul Alexandrei Ivanov. Aceştia s-au coalizat şi au transmis o notă de protest semnată de dr. Olaru Maria, dr. Puflea Gina-Medic, dr. Todica Camelia, dr. Muntianu Violeta, dr. Oprişanu Carmen, dr. Vintu Maria, dr. Scladan Dorin, dr. Alexandroaie Ioana, dr. Bruma Maria şi dr. Zan Paula Elena.

Cadrele medicale susţin că, iniţial, nu au comentat public situaţia din cauza conjuncturii publice, însă îşi exprimă regretul pentru pierderea ireparabilă suferită de familia Alexandrei Ivanov. Aceştia mai spun că medicul în cauză are o experienţă de peste 25 de ani

„În acesti ani de activitate ,Dr. Pitrop Mariana a adus pe lume mii de copii, a efectuat mii de operatii dificile, NU A AVUT NICI UN INCIDENT, NICI O ABATERE, dovedind ca este un medic responsabil”, au transmis aceştia.

Citește și: Românii care luptă în Ucraina: Există lucruri mult mai dureroase decât moartea

Diagnostice contestate de medici

Medicii mai adaugă în nota de protest că, unanim, nu ar fi adoptat, în acel moment, altă conduită terapeutică, decât „abţinerea de la un chiuretaj la limită, care ar fi putut agrava situaţia, spre o hemoragie genitala greu controlabila, generatoare de complicatii importante”.

Aceştia nu sunt de acord nici cu raportul preliminar al Medicinei Legale din cazul Alexandrei. Medicii contestă diagnosticele de edem pulmonar acut şi sepsis.

„Faptul ca Dr. Pitrop Mariana nu a administrat antibiotice, este sustinut de rezultatul analizelor din acel moment, absenta febrei si recomandarile DSP (a se vedea rezultatele unui control cu 2 luni inaintea incidentului, in urma caruia, toti medicii OG au fost amendati exagerat, cu sume mari – nominal ‚abuziv, iar institutia nu a avut nici o reactie in acest sens.)  În urmarirea filmului evenimentelor un mare semn de intrebare se ridica asupra produselor consumate si inhalate de pacienta Alexandra Ivanov in cursul intregii nopţi, varianta sustinuta de martori (pacientele din salon, medicul ATI si personalul ATI ,asistent sef Camera de Garda, care au vizualizat sticlutele goale, neetichetate). In acest sens solicitam Comisiei de Expertiza Medico-legala efectuarea unor analize toxicologice din continutul gastric, sange si urina”, mai transmit medicii din cadrul Maternităţii.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Și medicii de familie protestează. Unele servicii nu vor mai fi decontate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...