Israelienii, sfătuiți să nu călătorească în străinătate, din cauza creşterii antisemitismului

Data:

Sfătuiți să nu călătorească în străinătate. Israelul le-a recomandat vineri cetăţenilor săi să nu călătorească în străinătate, evocând o „creştere semnificativă a antisemitismului” în lume, de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie.

Israelul le-a recomandat vineri cetăţenilor săi să nu călătorească în străinătate, evocând o „creştere semnificativă a antisemitismului” în lume, de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie, informează AFP, citat de agerpres.ro.

Citește și Ministrul Educației neagă că ar şterge comentariile negative pe pagina sa de Facebook

Autorităţile israeliene „văd o creştere semnificativă a antisemitismului” şi o „incitare” la antisemitism, precum şi „atacuri care pot pune în pericol viaţa israelienilor şi evreilor în lume”, a afirmat Consiliul israelian pentru securitate naţională în sprijinul recomandării sale.

De când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat atacuri asupra Israelului la 7 octombrie, au avut loc o serie de demonstraţii pro-palestiniene în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în Europa, demonstraţii la care unii participanţi au aclamat Hamas sau au scandat sloganuri antisemite.

Citește și: Atenție la Turcia! Erdogan invocă războiul global al religiilor. De ce am greși dacă l-am ignora

De asemenea, oraşele europene se confruntă cu o recrudescenţă a atacurilor antisemite, după declanşarea conflictului Israel-Hamas.

Din 7 octombrie, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, „857 de acte antisemite” au fost înregistrate în Franţa şi „425” de persoane au fost arestate, a anunţat marţi ministrul francez de interne Gerald Darmanin. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei, astfel...