Iulia Navalnîia în Parlamentul European „Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, luptați împotriva bandei sale criminale”

Data:

Iulia Navalnîia în Parlamentul European (PE) a îndemnat autoritățile de la Bruxelles și din statele membre UE să lupte mai bine cu dictatorul Puotn.

Văduva lui Alexei Navalnîi, activistul rus anticorupție ucis pe 16 februarie, s-a adresat miercuri Parlamentului European.

Președinta Roberta Metsola a declarat că „pentru mulți din Rusia și din afara Rusiei, Alexei Navalnîi reprezintă speranță. Speranță în zile mai bune. Speranță într-o Rusie liberă. Speranță în viitor.”

Iulia Navalnîia a subliniat că dacă „istoria ne învață ceva, este că, în cele din urmă, pilonii autocrației se prăbușesc întotdeauna, dar întotdeauna, sub greutatea propriei lor corupții și a dorinței inerente a oamenilor de a trăi liber. Și când acest lucru se va întâmpla în mod inevitabil, va fi datorită a ceea ce au făcut Alexei și familia sa”.

În discursul său, Iulia Navalnîia a acuzat autoritățile ruse, conduse de președintele Vladimir Putin, că au orchestrat uciderea lui Navalnîi.

Citește și: Trupul neînsufleţit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale

Iulia Navalnîia în Parlamentul European: „Putin este capabil de orice”

Iulia Navalnîia a spus că această crimă publică a arătat din nou tuturor că „Putin este capabil de orice și că nu puteți negocia cu el”. Ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că niciuna dintre actualele măsuri restrictive ale UE nu a oprit cu adevărat agresiunea Rusiei în Ucraina.

În acest scop, ea a cerut idei inovatoare pentru a învinge regimul lui Putin, atât pe plan intern, cât și în ceea ce priveşte acţiunile sale faţă de vecini.

„Dacă vreți cu adevărat să-l învingeți pe Putin, trebuie să inovați. (…)

Nu puteți să-i faceți rău lui Putin printr-o altă rezoluție sau printr-un alt set de sancțiuni care nu diferă de cele anterioare. (…)

Nu aveți de-a face cu un politician, ci cu un mafiot sângeros. (…)

Cei mai importanți sunt oamenii apropiați lui Putin, prietenii săi, asociații și deținătorii banilor mafiei. (…) Dumneavoastră și noi toți trebuie să luptăm împotriva acestei bande criminale”.

„În acest caz, a fi inovator din punct de vedere politic înseamnă combaterea crimei organizate, nu a concurenței politice”, a continuat Navalnîia.

„Nu trebuie să existe note diplomatice, ci investigații cu privire la mașinațiile financiare.

Nu declarații de îngrijorare, ci căutarea asociaților mafiei în țările dumneavoastră, a avocaților și a finanțatorilor discreți care îl ajută pe Putin și pe prietenii săi să ascundă bani.”

Citește și: Aleksei Navalnîi a fost ucis înaintea unui schimb de prizonieri

Există zeci de milioane de ruși care sunt împotriva lui Putin

Ea a subliniat, de asemenea, că „în această luptă aveți aliați de încredere – există zeci de milioane de ruși care sunt împotriva lui Putin, împotriva războiului, împotriva răului pe care îl aduce”.

„Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut țării mele. Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut unei țări vecine pașnice. Și Putin trebuie să răspundă pentru tot ce i-a făcut lui Alexei.”, a concluzionat Iulia Navalnaia.

Citește și: Interzicerea energizantelor la copii. Nicotina + energizante, o combinaţie cu potenţial letal

Context

Înainte de moartea sa în închisoare pe 16 februarie 2024, Alexei Navalnîi a fost una dintre cele mai cunoscute voci de opoziție din Rusia, apreciat pentru munca sa în expunerea corupției, precum și un critic înflăcărat al președintelui Vladimir Putin. Circumstanțele exacte ale morții sale rămân incerte. În 2021, Alexei Navalnîi a primit Premiul Saharov pentru libertatea de gândire al Parlamentului European.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Iulia Navalnîia, European Union, 2024 – EP 

Sursă: Parlamentul European

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PRESShub este la Bookfest 2024, cu stand propriu și trei dezbateri pe teme actuale

PRESShub este la Bookfest 2024, cel mai important salon...

Premiu prestigios pentru Mircea Cărtărescu: The International Dublin Literary Award

Premiu prestigios pentru Mircea Cărtărescu, decernat scriitorului pentru romanul...

Marea Neagră este amenințată cu ocuparea completă… de către meduze

Marea Neagră este amenințată. Oamenii reacționează diferit la meduze....

Recidivist depistat în timp ce încerca să vândă 456 de punguțe cu heroină

Depistat în timp ce încerca să vândă 456 de...