Trupul neînsufleţit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale

Data:

Trupul neînsufleţit al activistului rus Aleksei Navalnîi, decedat în închisoare pe 16 februarie, a fost predat sâmbătă mamei sale, a anunţat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, potrivit agenţiilor internaţionale de presă, informează Agerpres.

„Corpul lui Navalnîi a fost predat mamei sale. Le mulţumim tuturor celor care au cerut acest lucru împreună cu noi”, a menţionat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmici pe platforma X, după ce mama opozantului, Liudmila Navalnaia, reclamase că autorităţile ruse tergiversează predarea cadavrului.

„Urmează funeraliile, dar nu ştim dacă autorităţile vor împiedica desfăşurarea lor aşa cum doreşte familia şi cum merită Aleksei”, a adăugat Kira Iarmici.

Opozantul Aleksei Navalnîi a murit subit pe 16 februarie la vârsta de 47 de ani în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie. Cauzele decesului său încă nu sunt clare.

Citește și: 2 ani de invazie rusă extinsă. Cum se apără Ucraina, ce riscă Europa și cât de pregătită este România

Kremlinul vrea o înmormânare secretă

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul decedat într-un lagă din Siberia, potrivit propriei declarații. Aceasta a precizat că autoritățile rusești fac presiuni asupra ei pentru a permite o înmormântare „secretă”.

Într-o înregistrare video, Ludmila Navalnîia a declarat că a fost dusă la o morgă unde a semnat un certificat de deces.

Secretarul de presă al fostului lider al opoziției a declarat că un raport medical prezentat doamnei Navalnaia a declarat că acesta a murit din cauze naturale, scrie BBC.

În discursul de joi, Ludmila Navalnîia a spus că este amenințată de autorități. „Privindu-mă în ochi, îmi spun că, dacă nu sunt de acord cu o înmormântare secretă, vor face ceva cu corpul fiului meu”.

Mama lui Alexei Navalnîi a afirmat că i s-a spus de către anchetatori: „Timpul nu este de partea ta, cadavrul se descompune”.

Ludmila Navalnîia a vorbit într-o înregistrare video postată pe canalul de YouTube al fiului ei decedat și și-a încheiat discursul cerând ca trupul acestuia să îi fie restituit.

Navalnîi a murit în 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie Oficialii închisorii au declarat că acestuia i s-a făcut rău în urma unei „plimbări”.

Însă Iulia Navalnîia a susținut că acesta a fost ucis la ordinul lui Putin și a promis că va continua lupta sa.

Citește și: Cum vrea Ciolacu să elimine vizele SUA pentru români: pune presiune pe polițiști și magistrați să depună în masă cereri de plecare peste Ocean

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aleksei Navalnîi / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate. Reacția Rusiei

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate....

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la Casa Albă | Curierul Național

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la...

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul portughez | Aktual24

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...