Judecătorul Cristi Danileț se întoarce în magistratură: „Soluția este definitivă”

Data:

Judecătorul Cristi Danileț se întoarce în magistratură după o decizie definitivă a Curții Supreme de Justiție.

Cristi Danileț fusese suspendat din funcție în 13 decembrie 2021. El a câștigat definitiv cele trei procese împotriva Inspecției Judiciare.

„Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului.

Am fost reprezentat de doamna avocat Nicoleta Popescu, din București. E a doua cauză în care mă reprezintă cu succes!

Am fost suspendat din funcție din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă.

Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a declarat Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook.

De ce a fost sancționat Danileț de 3 ori

Cristi Danileț a fost exlus prima dată din magistratură în 2021, când Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis că judecătorul a avut manifestări nepotrivite pe mai multe reţele de socializare.

Danileţ a explicat că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

Magistratul a reușit să anuleze în instanță această decizia a CSM.

Pe 26 mai 2022, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM l-a sancționat pentru a doua oară cu excluderea din magistratură, pentru motivul că ar fi avut activitate într-un ONG alături de mai mulți politicieni USR. Abaterea se referă la „desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, raportată la „încălcarea prevederilor le

Pentru a treia sancțiune primită de judecătorul Cristi Danileț, în mai 2022, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în acest caz, pe 18 ianuarie 2022, în urmă articolului „Traficanți eliberați pe mâna lui Danileț”, publicat de luju,ro în 12 ianuarie 2022.

„Este vorba despre cazul în care trei traficanți de droguri au fost puși în libertate după ce Cristi Vasilică Danileț (care le dăduse mandate de arestare preventivă) a uitat să treacă în hotărâre durata arestului preventiv și nu și-a motivat încheierea prin care dispusese arestarea acestora.

Gafele au fost recunoscute de Danileț, care a încercat să își acopere neglijența cu o îndreptare de eroare materială”, scria Știri pe surse anul trecut.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Cristi Danileţ)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...