Kim Jong-un ia în braţe propaganda Kremlinului. Acuză SUA că fabrică arme biologice în Ucraina

Data:

Coreea de Nord a acuzat duminică Statele Unite de fabricarea de arme biologice în Ucraina, reluând de acum clasicele acuzaţii nedovedite ale ruşilor respinse de ONU în martie.

Aliatul Moscovei, Phenianul, a declarat în februarie că politica SUA este „cauza principală a crizei ucrainene”, iar luna aceasta a recunoscut oficial două regiuni separatiste pro-ruse autoproclamate în estul Ucrainei, ceea ce a determinat Kievul să întrerupă legăturile diplomatice cu Coreea de Nord.

Washingtonul „a înfiinţat numeroase laboratoare biologice în zeci de ţări şi regiuni, inclusiv în Ucraina, fără a respecta tratatele internaţionale”, a declarat duminică agenţia oficială de ştiri Korean Central News Agency (KCNA), citând ceea ce a spus că a fost „detectat” de Rusia.

Totodată, Phenianul a acuzat, de asemenea, Washingtonul că este „un sponsor imoral al terorismului biologic care împinge umanitatea spre distrugere” şi că a desfăşurat chiar un „război bacteriologic” în timpul Războiului din Coreea din anii 1950.

În martie, Moscova a acuzat Washingtonul că finanţează cercetări pentru dezvoltarea de arme biologice în Ucraina, invadată de Rusia în urmă cu aproape cinci luni.

Washingtonul şi Kievul au negat existenţa unor laboratoare destinate producerii de arme biologice în Ucraina, iar Statele Unite au afirmat că acuzaţiile sunt un semnal că Moscova ar putea folosi ea însăşi astfel de tactici.

Izumi Nakamitsu, subsecretarul general al ONU pentru probleme de dezarmare, a declarat, de asemenea, în martie, că ONU „nu avea cunoştinţă de niciun program de arme biologice în Ucraina”, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PSD se grăbește cu modificarea datei pentru alegerea președintelui. Proiectul, în viteză prin Senat

PSD se grăbește cu modificarea datei pentru alegerea președintelui....

S-a ales președintele CJ Vrancea, funcție rămasă vacantă după decesul liberalului Cătălin Toma

S-a ales președintele CJ Vrancea. Ionel Celmare, vicepreședintele Consiliului...

Principalele nevoi ale părinților copiilor ucraineni care s-au refugiat în România

Principalele nevoi ale părinților copiilor ucraineni care s-au refugiat...