Lansare de carte și sesiune de autografe: „Dincolo nu e nimeni” de Stelian Tănase

Data:

Editura Corint și Muzeul Național de Artă al României au deosebita onoare să vă invite la evenimentul de lansare a cărții „Dincolo nu e nimeni”, cel mai recent roman ce poartă semnătura inconfundabilăa lui Stelian Tănase, scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune, profesor universitar.  

Lansarea va avea loc luni, 15 aprilie, de la ora 18:00, la Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53, sector 1).

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări pe Oveit.

Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:

Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:

  • Cristian Teodorescu – scriitor
  • Octavian Soviany – scriitor
  • Radu Aldulescu – scriitor

  • Moderator:  Ana Antonescu – coord. Corint Fiction

Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe din partea autorului.

Romanul „Dincolo nu e nimeni se desfășoară în jurul pictorului Adam Bruno, a cărui moarte misterioasă îl conduce pe jurnalistul Ghiță Macarie la o investigație care ne dezvăluie viața și destinul unui artist transformat în mit de Dăscălime după 1989. Înainte vreme, Adam nu s-a sfiit să spună ce crede despre regimul la putere, suferind, ca atare, consecințe dintre cele mai aspre. După 1990, personajul colectiv Dăscălimea, Caracuda – protipendada intelectuală a Guberniei, noii Tipătescu & Pristanda – întoarce foaia și se transformă dintr-o adunătură grotescă de turnători într-un cor preamărindu-l ca pe un erou pe Adam, pentru a-și păstra astfel statutul social și material în noua epocă ce se prefigura. Doar că Adam nu le face jocul și atunci Dăscălimea trebuie să scape de personajul pe care îl creaseră… În ce fel veți afla citind noul roman al scriitorului Stelian Tănase, în care veți recunoaște o lume caragialiană a zilelor noastre.

Despre autor:

STELIAN TĂNASE este scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune, profesor universitar. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a participat activ la evenimentele din decembrie 1989, devenind o personalitate de referință a societății civile românești. A fost primul președinte al Grupului pentru Dialog Social, vicepreședinte al Partidului Alianța Civică, Președinte al Societății Române de Radio și Televiziune, fiind în prezent profesor la Facultatea de Științe Politice.

Opera sa cuprinde lucrări de ficțiune (literatură), texte de nonficțiune (științe politice, istorie, cercetarea arhivelor) și volume de memorialistică.

Ficțiune:

Luxul melancoliei (1982), Corpuri de iluminat (1990, roman interzis de cenzură în comunism), Playback (1995, roman interzis de cenzură în comunism), Maestro (2008), Dracul şi Mumia (2010), Skepsis (2012), Nocturnă cu vampir opus 1 (2017), Partida de vânătoare (2018),

Nonficțiune:

Revoluţia ca eşec (1996), Sfidarea memoriei. Convorbiri cu Alexandru Paleologu (1996), Anatomia mistifi-cării (1997), Elite şi societate. Guvernarea Gheorghiu-Dej, 1948–1965 (1998), LA vs. NY (1998), Racovski. Dosar secret (2000), Acasă se vorbeşte în şoaptă (2002), Clienţii lu’ Tanti Varvara. Istorii clandestine (2005), Istoria căderii regimurilor comuniste. Miracolul Revoluţiei (2009), Cioran şi Securitatea (2010),

Alte titluri publicate de Stelian Tănase la Editura Corint

Partener media broadcasting

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Regizoarea Judit Elek, celebrată la Festivalul Ceau, Cinema! | Puterea a cincea

Regizoarea Judit Elek, celebrată la Festivalul Ceau, Cinema! Cunoscuta...

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” începe astăzi la Alba Iulia | Alba24

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” începe duminică la Alba...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

LA NOTTE. O lună Mai cu muzică barocă

LA NOTTE. O lună Mai cu muzică barocă. Ansamblul...