Lansare de carte și sesiune de  „Prințesele roșii” de Lavinia Betea

Data:

Editura Corint vă invită la evenimentul de lansare a cărții „Prințesele roșii”, cel mai recent volum al Laviniei Betea, autoare recunoscută pentru activitatea de cercetare în istoria comunismului.

Lansarea va avea loc joi, 7 martie, de la ora 19:00, la Muzeul Comunismului din Centrul Vechi (cu intrarea de pe strada Soarelui nr. 1). Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări pe Oveit.

REZERVĂ LOC

Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:

  • Stelian Tănase – istoric și scriitor
  • Sergiu Andon – ziarist și avocat
  • Nadine Vlădescu – jurnalist senior TVR
  • Dinu Angelescu – primul soț al Zoiei Ceaușescu

Moderator:  Florin-Răzvan Mihai – coord. Corint Istorie Autori Români

Prințesele Roșii” oferă o explorare narativă fascinantă și bine documentată asupra figurilor feminine din umbra unor notorii dictatori comuniști: Ceaușescu, Dej, Pauker, Brejnev și Stalin.

Cartea propune o perspectivă originală asupra eșecurilor liderilor comuniști ca părinți în contextul încercărilor de a modela „omul nou” în statele pe care le-au condus. Este, concomitent, o lecție de istorie, o analiză psihologică și o introspecție în dinamica relațiilor părinte-copil, altfel spus o lectură obligatorie pentru pasionații de istorie și psihologie și – prin extensie – parenting.

Lavinia Betea ne deschide o fereastră spre intimitatea complexă și puțin cunoscută a creatorilor ideologiei marxist-leniniste și a liderilor comuniști, în antiteză cu cotidianul relațiilor maritale și parentale ale cetățenilor obișnuiți, propunând câteva reprezentative studii de caz: Zoia Ceaușescu, Lica Gheorghiu, Tatiana Pauker, Svetlana Allilueva Stalina.

Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe din partea autoarei.

Despre autoare:

Lavinia Betea a absolvit Facultatea de Istorie și Filozofie, secția filozofie-istorie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde  a obținut și doctoratul în psihologie.

În prezent, este profesor de psihologie socială și politică și director al Institutului European „Serge Moscovici” al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Lavinia Betea deține dublă abilitare pentru coordonarea de doctorate: în științe umaniste de către Universitatea „Paul Valéry” Montpellier 3 și în științele comunicării de către Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Jurnalistă cu activitate prodigioasă în presa scrisă și televiziune, Lavinia Betea a înființat și a condus secția de Istorie Recentă a publicațiilor Jurnalul Național (2004 – 2011) și Adevărul (2011 – 2013).

A inițiat și a colaborat la seria de documentare Adevăruri despre trecut la TVR. Este autor sau coordonator a 28 de volume, a publicat circa o sută de articole științifice și peste două mii de texte publicistice. În  anul 2003 a obținut Premiul „Nicolae Bălcescu” al Academiei Române pentru cartea Lucrețiu Pătrășcanu. Moartea unui lider comunist (2001).

Alte titluri publicate de Lavinia Betea la Editura Corint:

Partener media broadcasting

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...