Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ar aduce mai mulți oameni la vot, crede Roberta Metsola

Data:

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ar aduce mai mulți oameni la vot, crede președinta Parlamentului European. Roberta Metsola, aflată la București, a declarat că vede cu ochi bunii ideea comasării pentru că mesajele locale vor ajunge la nivel european.

De asemenea, Roberta Metsola, care este membră a Partidului Popularilor Europeni, a mai declarat, într-un interviu pentru Agerpres, că nu crede că este o idee rea ca PSD și PNL să aibă o listă comună la alegerile europarlamentare.

Citește și: Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ar aduce mai mulți oameni la vot

Întrebată ce efecte crede că ar putea avea comasarea alegerilor europene cu cele locale, Roberta Metsola a declarat că acest lucru ar putea ajuta la o mai bună diseminare a mesajelor și a problemelor locale în Parlamentul European.

Vreau să spun că situaţia este diferită în diferite ţări, dar şi în ţara mea (Malta – n.r.) vor avea loc în acelaşi timp cu alegerile locale. Iar pentru mine, toată politica a fost mereu locală.

În loc să ne uităm la alegerile europene doar ca la un mod de a trimite membri români ai Parlamentului European la Bruxelles şi Strasbourg, vom vedea candidaţi pentru Parlamentul European în fiecare oraş, municipalitate şi sat mergând alături de candidaţii locali care vor prezenta avantajele apartenenţei la UE”.

Președinta Parlamentului European speră că prin comasarea alegerilor, România va înregistra și o prezență mai mare la urne în acest an.

„Simţi Uniunea Europeană în proiecte de la nivel local, proiecte care au însemnat că am adus societăţile la un nivel superior, dar şi locuri în care trebuie să facem mai mult. Deci un mesaj de la nivel local la nivel european pe care membrii Parlamentului European îl vor duce cu ei.

Aşa că, pe de o parte sperăm că vom vedea o creştere în participarea la vot, pentru că am văzut o scădere la alegerile europene când le compari cu alegerile locale din România.

Pe de altă parte, vom vedea, de asemenea, un mesaj comun că politica poate fi simţită la nivel naţional, local şi european fără diferenţă”, a declarat Roberta Metsola.

Citește și: Un politician mason din Giurgiu care vrea să ajungă magistrat oprește mașina în trafic și filmează un rival | VIDEO

Nu vede o problemă în alianța PSD-PNL

Principalele partide din țara noastă, PSD și PNL, vor avea o listă comună pentru alegerile europarlamentare. Roberta Metsola a declarat în același interviu că i se pare o inițiativă pozitivă că politicienii din București reușesc să colaboreze.

„Ei bine, eu sunt preşedintele Parlamentului European. Aceasta este o ocazie în care sunt la Bucureşti şi reprezint toţi membrii tuturor grupurilor politice.

Ceea ce salut este faptul că oamenii colaborează şi că, dacă există un proiect pro-european şi acesta este cel care va fi dus la Parlamentul European şi după alegerile din iunie, atunci nu vom avea de ales decât să-l creştem, pentru că acea majoritatea va trebui să continue să lucreze împreună”, a menționat președinta Parlamentului European.

Roberta Metsola a mai spus că nu vede o problemă în această asociere chiar dacă PNL face parte din Partidului Popularilor Europeni, iar PSD este asociat cu partidul Socialiștilor și Democraților, cele două grupări fiind rivale.

„Este acea majoritate care a depăşit pandemia de COVID, este acea majoritate care a depăşit dificultăţile când am adoptat facilitatea pentru redresare şi rezilienţă sau Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cum îi spuneţi voi.

(Această majoritate) este aceea care ne-a purtat cu unitate şi solidaritate fără precedent prin războiul din Ucraina. Şi toate acestea vor trebui să ne ducă prin următorii cinci ani foarte dificili. Şi cu cât avem mai multă colaborare în tabăra pro-europeană, cu atât mai bine”.

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Cum poate să fie afectat PPE

Roberta Metsola a mai fost întrebată și dacă inițiativa ar putea să afecteze credibilitatea platformei politice a PPE în România.

„Ei bine, asta nu este ceva la care să răspund eu. Va trebui să vedem campania şi va trebui să vedeţi rezultatul. Dar ceea ce pot spune este că am lucrat excelent cu toţi membrii români ai Parlamentului European. Îşi iubesc ţara. Luptă pentru ţara lor.

De asemenea, coordonează cele mai importante texte legislative, de la afaceri economice şi inteligenţă artificială, până la industrie, transport şi cercetare.

Aici România se poate simţi cu adevărat mândră de parlamentarii ei. Şi cu aceşti membri vom continua să colaborăm când stabilim un curs pentru următorii cinci ani. Fără a merge de la un partid la altul, eu m-aş uita la imaginea de ansamblu”, a răspuns președinta Parlamentului European.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related