Lansarea candidaților AUR la Craiova, șicanată de Olguța Vasilescu și PSD

Data:

Lansarea candidaților AUR la Craiova a șicanată de primarul Olguța Vasilescu, care a refuzat să acorde partidului autorizație pentru eveniment, și de către PSD.

George Simion a mers alături de viitorii candidați la alegerile locale și județene în fața sediului Centrului Multifuncțional, unde își desfășoară activitatea Primăria Craiova, pentru a-i prezenta public.

AUR Dolj a anunțat zilele trecute că va organiza conferința de presă în acol fiindcă primarul Craiovei le-ar fi respins toate solicitările pentru desfășurarea evenimentului.

Ce s-a întâmplat la lansarea candidaților AUR la Craiova

Înainte de ora 11:00, în curtea Centrului Multifuncțional așteptau deja circa 150 de persoane, cu pancarte, în mare parte aceleași cu care auriștii au fost întâmpinați de social-democrați și luna trecută, când au protestat împotriva deciziei de comasare a alegerilor și au vrut să picheteze sediul PSD Dolj.

Întrebați aleatoriu de redactorul Știri Craiova de ce se află acolo, cei mai mulți au refuzat să vorbească, unii au răspuns că nu știu, iar alții au afirmat că au venit pentru „Răzvan”.

Foto: Remus BADEA

Se refereau la viceprimarul Craiovei, Răzvan Diaconu. Acesta a cochetat o vreme cu AUR, sperând că va fi desemnat drept candidat la Primăria Craiova, însă a fost înlăturat de George Simion după ce s-a dus vorba că i-ar face jocurile Olguței Vasilescu.

Citește și: Comisia Europeană confirmă că Guvernul Ciolacu a ratat toți banii europeni din PNRR pe 2023

Lansarea candidaților AUR la Craiova, cu pază de la Jandarmerie

Cei de la AUR i-au acuzat pe cei de la PSD că i-au adus pe angajații din regiile subordonate primăriei să facă contramanifest. În zonă așteptau mașini ale poliției locale și județeane și ale jandarmeriei.

În momentul în care simpatizații AUR, circa 50 la număr, au putut fi observați apropiindu-se de Centrul Multifuncțional, zeci de jandarmi au fost mobilizați la intrarea principală.

Auriștii s-au deplasat încolonați, pe trotuar, iar în momentul în care au ajuns la limita curții instituției au fost blocați de cordonul de militarii din corpul jandarmeriei.

Singurul care a trecut lejer a fost George Simion și o partea a staff-ului, fiind urmat apoi de deputatul Ringo Dămureanu. Aceștia au instalat pupitrul în fața clădirii.

Între timp, jandarmii l-au blocat cu totul pe fostul liberal dat afară din PNL, Marian Vasile, pe colegul său Cosmin Corțâțu, dar și pe restul simpatizanților AUR.

Nici ziariștii care au rămas lângă cordon pentru a observa evenimentul nu au fost lăsați să treacă, fiind chiar bruscați de jandarmii care au făcut scut la intrarea în Centrul Multifuncțional.

În câteva rânduri, George Simion a revenit în zona cordonului, încercând să-l ”extragă” pe Vasile.

Articolul integral, în Știri Craiova.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.
2 COMENTARII
  1. Cum adică ” șicanată de Olguța” ? A văzut-o cineva personal pe Olguța urcată pe vreun gard cu vreo vuvuzela , șicanand AUR? Nu vă fac cinste astfel de titluri…domnilor „gazetari”…

  2. Am votat AUR, că alternativa la cei care au fost.
    Nici nu știam cine sunt, doar m- am uitat pe ultima pagină a buletinului și am pus ștampila sătul fiind de toți ceilalți ( ba chiar am crezut că e vorba de partida romilor redenumită), au ajuns în parlament și inițial am crezut că își vor păstra coloana vertebrala și nu vor aduce venetici de prin alte partide.
    Nu voi mai vota acest partid care actualmente e plin de psd-isti, pnl-isti, și alții că ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...